Cyprien Sarrazin

 JOE KLAMAR Afp
OPORAVIO SE

Sjajni Francuz se vratio otežati posao Odermattu: ‘Više ne osjećam bol, spreman sam se boriti‘

‘Dat ću sve od sebe, a drugo ne mogu kontrolirati‘, rekao je Sarrazin
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 20. ožujak 2024. 22:25

U Saalbachu su živjeli u velikom strah hoće li se drugi dio završnice Svjetskog kupa, onaj u brzim disciplinama, uopće moći održati jer su temperature već dugo previsoke, a snijeg na stazama u sve lošijem stanju. Održavanje utrka je opasno "visilo", ali u srijedu su uspjeli održati prve službene treninge spusta u obje konkurencije i time je ispunjen nužni preduvjet za održavanje utrka.

Niti jedan "brzi" Globus još nema vlasnika, ali u najpovoljnijem položaju su Marco Odermatt i Lara Gut-Behrami koji su vodeći i u super G-u i u spustu. Oboje su prve treninge iskoristili samo za upoznavanje sa stazom, Gut-Behrami je imala tek 18. vrijeme, Odermatt 13., a priča dana je povratak Cypriena Sarrazina koji je imao drugo najbrže vrijeme.

Dvostruki pobjednik Kitzbühela vratio se nakon četiri i pol tjedna koliko je pauzirao zbog ozljede potkoljenice zarađene na službenom treningu uoči utrka u Kvitfjellu.

- Više ne osjećam bol, ali nemam ni očekivanja jer prije tjedan dana nisam znao mogu li biti na završnici. I baš mi je to pomoglo, opustio sam se mentalno i to je očito pogodovalo ozdravljenju. Za mene je bonus to što sam uopće na završnici, ali spreman sam boriti se. Dat ću sve od sebe, a drugo ne mogu kontrolirati - rekao je Sarrazin.

Francuz zaostaje 42 boda i u slučaju njegove pobjede Odermattu treba treće mjesto za ukupnu pobjedu u spustu. Doduše, možda Švicarcu neće trebati više ništa jer vremenska prognoza nije dobra, a spust je na rasporedu tek u nedjelju.

Linker
02. svibanj 2024 14:38