Matthias Mayer

 Italy Photo Press/zuma Press/profimedia
PREBAČEN U BOLNICU

Skandal u Kitzbühelu, trostruki olimpijski prvak urlao i pljuvao po gostima, dali mu lijek za smirenje

Matthias Mayer (33), koji je prije godinu dana naprasno prekinuo karijeru, morao je dobiti lijekove za smirenje
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 19. siječanj 2024. 12:30

Neugodan incident dogodio se u hotelu austrijske reprezentacije uoči početka skijaškog vikenda u Kitzbühelu. U središtu skandala našao se trostruki olimpijski pobjednik Matthias Mayer (33) koji je prije nešto više od godinu dana naprasno prekinuo karijeru. Prema pisanju lokalnih medija, Korušanin koji od ove sezone obnaša dužnost savjetnika austrijske spustaške ekipe, ponašao se nedolično tijekom prijema koji je organizirala guvernerka Donje Austrije.

Kako navodi Kleine Zeitung, Mayer se popeo na stolicu, vikao, navodno i pljuvao po gostima, te prolijevao vino. U konačnici su ga svladali zaštitari, a prisutni liječnik austrijske reprezentacije dao mu je lijekove za smirenje. Pozvana je i policija, a Mayer je nakon incidenta prebačen u bolnicu gdje bi trebao nastaviti primati liječničku pomoć.

image

Matthias Mayer

Johann Groder/afp/profimedia

Austrijski skijaški savez odmah je reagirao priopćenjem.

"Sa žaljenjem moramo konstatirati da Matthias Mayer još uvijek nije riješio zdravstvene probleme s kojima se bori već duže vrijeme. Kao skijaška obitelj, uvijek smo mu pružali potporu. Želimo mu sve najbolje i nadamo se da će se što prije vratiti svojoj strasti, skijanju. Nakon konzultacija s njegovom obitelji, molimo sve za poštovanje i razumijevanje jer ne možemo davati nikakve daljnje informacije", stoji u priopćenju.

Mayer je tijekom karijere ostvario 11 pobjeda u Svjetskom kupu, a posebno je inspiriran bio na Olimpijskim igrama. U Sočiju 2014. osvojio je zlato u spustu, četiri godine kasnije bio je prvi u super G-u, baš kao i u Pekingu 2022. kada je dodao i broncu u spustu. U Kitzbühelu je uspio pobijediti i u super G-u (2017.) i u spustu (2020.).

Linker
16. svibanj 2024 11:03