RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
VELIKA NOVOST

Sljeme izgubilo muški slalom, ali će imati dvije utrke skijašica! FIS uveo ogromne promjene, evo što nas čeka

Nema više kombinacije u Svjetskom kupu, ali zato će muškarci imati čak 14 utrka spusta
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 26. svibanj 2022. 15:41

U 2023. godini na Sljemenu se neće tražiti "Snježni kralj". Snow Queen Trophy je u novom kalendaru Svjetskog kupa ostao bez muškog slaloma, ali je zato dobio dodatnu utrku skijašica. Shiffrin, Vlhova i ostale po Crvenom spustu će skijati 4. i 5. siječnja.

U terminu zagrebačkog muškog slaloma je slalom u Garmisch-Partenkirchenu (4. 1.). Novi predsjednik FIS-a Johan Eliasch uveo je još veće promjene od ove koja ja zahvatila popularnu zagrebačku utrku. U kalendaru skijaša u novoj sezoni neće biti utrka u Kvitfjellu, a natjecatelji će morati dvaput na sjevernoamerički kontinent.

Uz uobičajene brze utrke krajem godine, u veljači 2023., skijaši će nakon SP-a u Courchevelu/Meribelu krajem veljače ponovno "preko bare" na utrke tehničkih disciplina u Palisades Tahoe (Squaw Valley) te na vikend brzih utrka u Aspen. FIS-ova degradacija sporta spustili se za još jednu razinu jer u kalendaru više nema niti jedne alpske ili bilo kakve kombinacije. Velika novosti je i megaspust sa startom u Švicarskoj i ciljem u Italiji. Ispod Matterhorna (Zermatt/Cervinia).

Linker
16. travanj 2024 07:13