Meta Hrovat

 FABRICE COFFRINI Afp
DONIJELA ODLUKU

Slovenska skijašica s 24 godine završila karijeru: ‘Ovo nije žalostan oproštaj...‘

‘Želim dati 100 posto u onome što radim, a imam osjećaj da u skijanju to više ne mogu‘
Piše: HinaObjavljeno: 25. listopad 2022. 13:14

Slovenska 24-godišnja skijašica Meta Hrovat u utorak je na konferenciji za medije u Ljubljani potvrdila da završava natjecateljsku karijeru, prenosi agencija STA.

"Ovo nije žalostan oproštaj, imam 24 godine i u životu me čeka još mnogo toga zanimljivoga", rekla je darovita skijašica i dodatno pojasnila svoju odluku:

"Završavam profesionalnu karijeru. Za to sam se odlučila, jer nakon pada u Lenzerheideu nisam više našla pravi osjećaj. Psihofizički se nisam više osjećala sposobna ostvarivati vrhunske rezultate i osjećati ono što mi je donosilo veselje na snijegu. Želim dati 100 posto u onome što radim, a imam osjećaj da u skijanju to više ne mogu, zato sam odlučila završiti karijeru."

Meta Hrovat je bila specijalistica za tehničke discipline i četiri puta se penjala na pobjedničko postolje u utrkama Svjetskog kupa osvojivši dva treća mjesta u Kranjskoj Gori (2020., 2021.), a dvaput je bila treća i u švicarskom Lenzerheideu (2018., 2021.), gdje je imala i posljednji nastup u karijeri pri kojem je ozlijedila desno koljeno.

Slovenska ženska reprezentacija u alpskom skijanju je prilično osiromašena u ovoj sezoni zbog ozljeda. Andreja Slokar je morala na operaciju križnih ligamenata i završila je sezonu prije nego što ju je i započela, a od ozljede koljena se oporavlja i Tina Robnik. U natjecateljskom pogonu su samo Ana Bucik i Neja Dvornik.

Linker
13. travanj 2024 19:11