Lucija Smetiško

SVJETSKI KUP

Smetiško sedma u Cortini d‘ Ampezzo: ‘Nisam zadovoljna, krenula sam dobro, a onda napravila niz grešaka‘

Hrvatska paraolimpijka je osvojila sedmo mjesto na završnici Svj. kupa u alpskom para skijanju
Piše: HinaObjavljeno: 15. ožujak 2023. 18:19

Hrvatska paraolimpijka Lucija Smetiško osvojila je sedmo mjesto u veleslalomu na završnici Svjetskog kupa u alpskom para skijanju koje se održava u talijanskoj Cortina d‘ Ampezzo.

Na završnici Svjetskog kupa u alpskom para skijanju nastupa 75 skijašica i skijaša svih kategorija, a hrvatske boje brani Lucija Smetiško u stajaćoj ženskoj konkurenciji.

Nakon što je zbog toplog vremena i jake kiše otkazan jučerašnji slalom, u srijedu je na rasporedu bio veleslalom.

Pobijedila je Šveđanka Ebba Aarsjoe s rezultatom 1:53.85 ispred Njemice Anne-Marije Rieder (+3.49) i Francuskinje Aurelie Richard (7.29). Smetiško je bila sedma sa više od 20 sekundi zaostatka.

- Uvjeti su bili odlični. Prvu vožnju sam dobro krenula, ali sam načinila niz grešaka, ostala sam na unutarnjoj skiji i skoro pala. Drugu vožnju sam odvozila nešto bolje, pogotovo srednji dio. Unato tome zaostatak za vodećom je velik i nisam zadovoljna - kazala je Smetiško.

- Iza Lucije su dvije solidne vožnje. Lucija je bila bolesna i izvan pogona dva tjedna tako da je teško bilo očekivati nešto više od pokazanog. Dosta se muči i traži ove sezone u veleslalomu. Staza je bila izvrsno pripremljena, ne pretjerano zahtjevna - dodao je njezin trener Luka Dobrinić.

Linker
15. ožujak 2023 18:20