Loše vrijeme zatvorilo je stazu

 MARCO BERTORELLO Afp
NIŠTA OD UTRKE

Spektakl koji čeka cijeli svijet nikako da zaživi: Povijesno natjecanje odgođeno i šesti puta

Muški i ženski spust već su otkazani prošle godine zbog nedostatka snijega na dnu staze
Piše: HINAObjavljeno: 12. studeni 2023. 08:09

Drugi muški spust Svjetskog kupa u alpskom skijanju koji je bio na rasporedu u nedjelju na stazi između Zermatta (Švicarska) i Cervinije (Italija) otkazan je zbog vremenskih neprilika, kao i prvi dan ranije, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

“Zbog obilnog snijega koji je počeo rano jutros, kao i jakog vjetra, uzimajući u obzir današnju prognozu i jamčeći sigurnost svih”, žiri i organizatori odustali su i od ove druge utrke, objasnio je glasnogovornik FIS-a.

Kako je vjetar već prekinuo muški veleslalom u Söldenu krajem listopada, skijaši će morati pričekati da njihova sezona započne u američkom Beaver Creeku s dva spusta i superveleslalomom od 1. do 3. prosinca.

Ovaj novi neuspjeh također ugrožava budućnost staze Zermatt-Cervinia, prvog prekograničnog FIS natjecanja najavljenog početkom 2022., koji još čeka premijeru.

Spust "Gran Becca", koji počinje s ledenjaka u Švicarskoj na visini od gotovo 3800 metara i završava u Italiji, imao je šest odustajanja za isto toliko pokušaja jer su i muški i ženski spust već otkazani prošle godine zbog nedostatka snijega na dnu staze.

Linker
12. studeni 2023 10:03