DIMITAR DILKOFF Afp
APSOLUTNA SENZACIJA

Sportska vijest dana: Jedan od najboljih svih vremena se vraća skijanju, ali ne više pod istom zastavom

Osvajač osam uzastopnih velikih kristalnih globusa vraća se iz mirovine nakon pet godina
Piše: SNObjavljeno: 24. travanj 2024. 10:25

Kakva bomba iz svijeta skijanja! Jedan od najdominantnijih sportaša u povijesti i prema mnogima najbolji skijaš ikad, Austrijanac Marcel Hirscher, vraća se u Svjetski kup u 36. godini života!

Osvajač osam uzastopnih velikih kristalnih globusa (2012. - 2019.) tako se vraća iz mirovine nakon pet godina, ali neće nastupati za svoju rodnu domovinu, već državu iz koje je porijeklom njegova majka - Nizozemsku!

"Žalimo zbog njegove odluke da zatraži promjenu i nastupa za Nizozemsku, ali smo na kraju ipak to podržali", poručuju iz Skijaškog saveza Austrije.

Prema austrijskim medijima, Hirscher se već bacio na posao, a tijekom ljeta planira trenirati na Novom Zelandu kako bi bio u optimalnoj formi za početak sljedeće sezone.

Hirscher se, podsjetimo, u dosadašnjoj karijeri čak 138 puta penjao na postolje u Svjetskom kupu, od čega 67 na ono najviše, pobjedničko!

Premda ima 35 godina, Hirscher neće biti najstariji skijaš u Svjetskom kupu. Francuz Alexis Pinturault i Amerikanac Tommy Ford također imaju 35 godina, dok Britanac Dave Ryding ima 37 godina.

image
BARBARA GINDL/AFP/PROFIMEDIA

Linker
24. travanj 2024 10:29