ZELJKO PUHOVSKI Cropix
USUSRET SPEKTAKLU

Stigla je poruka sa Sljemena! ‘Ne želimo se izlagati baš nikakvom riziku, zato smo to morali napraviti‘

Prvi je ovo put u povijesti Snježne kraljice da će se održati dva ženska slaloma u istoj godini
Piše: Andro PolićObjavljeno: 02. siječanj 2023. 15:39

Sve je na broju, sve je na mjestu, sve je zadovoljavajuće. Riječi su to Rena Fleissa, voditelja natjecanja Snow Queen Trophy, koji nam je, uoči dva ženska slaloma na obroncima Medvednice, potvrdio kako pripreme teku po planu.

Iako se prethodnih dana živa na termometru u Zagrebu penjala i do 18 stupnjeva i premda prizori sa Sljemena nisu ohrabrujući, organizatori su na vrijeme napravili velike količine snijega kako ne bi došlo do otkazivanja.

image
SRDJAN VRANCIC Cropix

- Ne želimo se izlagati riziku i zbog toga je spušten i sam start. Sve je gotovo, oba FIS direktora dala su "zeleno svjetlo" - rekao nam je Fleiss.

Sljemenski dvodnevni program bit će otvoren u srijedu prvom vožnjom od 12.30, a druga je u 16.30. Prvi je ovo put u povijesti Snježne kraljice da će se održati dva ženska slaloma u istoj godini, nakon što je FIS početkom prošle godine ukinuo utrku skijaša te dodao još jedan ženski slalom.

Upravo je prošle godine održana utrka za skijašice, a dan poslije, kada su stazom trebali juriti Filip Zubčić i ostatak skijaške karavane, došlo je do odgode zbog teških vremenskih uvjeta, uslijed kojih je staza popustila. Organizatori su u danima prije utrke poručili kako su dodatno radili na poboljšanju donjeg dijela staze, koji je prošle godine bio najproblematičniji.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Fleissa smo upitali postoji li opasnost da se sličan scenarij dogodi i ove godine, a voditelj natjecanja u potpunosti je optimističan.

- Nema takve mogućnosti, imamo dovoljno snijega. Planiramo unaprijed, radimo sve da ostane dovoljno snijega i za utrku u četvrtak. Mislimo cijelo vrijeme i na taj drugi dan programa - poručio je Fleiss.

Prva vožnja u četvrtak trebala bi početi u 15 sati, a druga u 18 sati.

Linker
07. svibanj 2024 05:12