Ovogodišnje slavlje sljemenske kraljice Mikaele Shiffrin

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
BUDUĆNOST SNJEŽNE KRALJICE

Što će biti s utrkom Svjetskog kupa na Sljemenu? Zagreb čeka odluku, a preliminirani kalendar - ne postoji

Na čekanju su svi osim Saalbacha, koji već zna da će biti domaćin završnice Svjetskog kupa
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 20. travanj 2023. 09:37

Kalendar Svjetskog kupa u alpskom skijanju za iduću sezonu još uvijek je enigma i do sada još nije objavljena nikakva službena informacija. A kako nema službenih informacija onda se s vremena na vrijeme pojave “informacije iz pouzdanih izvora” ili priče o “preliminarnom kalendaru” u kojem nekih utrka ima, drugih nema...

Jedna od takvih se proširila i ovih dana i po njoj Zagreba nema u kalendaru za iduću sezonu, a u terminu zagrebačkih utrka ili utrke su austrijski Lech i slovenska Kranjska Gora.

image
RONALD GORŠIĆ/Cropix

Pritom je izvor informacije bio Skiproguru.com, koji je u naveo kako su “preliminarni raspored sastavili na temelju informacija dostavljenih od strane skijališta i organizatora”, a svatko tko pažljivije baci pogled na taj njihov “kalendar” za početak može izbrojati 45 ženskih utrka i samo 15 muških, može primijetiti da recimo nema ni muškog slaloma u Schladmingu, da Kranjska Gora ima dvije ženske utrke, ali nema muške... Pouzdana informacija? Zaboravite.

Hrvatski skijaški savez podnio je zahtjev FIS-u za organizaciju ženske i muške utrke na Sljemenu u sezoni 2023/24., a hoće li ih dobiti ili će opet imati samo ženske utrke ili utrku ili neće niti jednu? Ne zna se.

image
RONALD GORŠIĆ/Cropix

Jedino što je trenutačno sigurno je da su Zagreb i većina ostalih organizatora - na čekanju. Do 24. svibnja i sjednice Vijeća FIS-a, tijela koje potvrđuje kalendar. Ili ne potvrđuje.

Napisali smo većina iako su zapravo svi na čekanju osim austrijskog Saalbacha koji je domaćin završnice Svjetskog kupa, koja prethodi idućem SP 2025., ali naravno nisu svi i u istoj poziciji jer sasvim sigurno iz kalendara neće “iščeznuti” Kitzbühel, Wengen, Adelboden ili Sölden.

Možda iz FIS-a i prije 25. svibnja “procure” informacije kako će izgledati kalendar Svjetskog kupa u sezoni 2023/24., ali “kalendar” oko kojeg se zakotrljala priča ovih dana to sigurno nije. Ili ako hoćete, Zagreba nema u kalendaru koji nije kalendar.

Linker
25. travanj 2024 10:49