Vedran Pavlek

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
NEUGODNA SITUACIJA

Švicarci izbacili hrvatske skijaše i zabranili im pristup, Pavlek zavapio: ‘Imamo jasne dokaze‘

Pripreme su na Zermattu dozvoljene samo juniorima, a Švicarci su ustvrdili da Tvrtko Ljutić to nije
Piše: SNObjavljeno: 22. srpanj 2024. 23:04

Krajem prošlog tjedna, hrvatski mladi skijaši na Zermattu su doživjeli pravu neugodnost. Naime, juniori Hrvatskog skijaškog saveza optuženi su za prevaru i izbačeni iz švicarskog skijališta, gdje su se trebali pripremati za novu sezonu.

Naime, organizatori priprema na Zermattu ove godine dozvoljavaju trening samo juniorima, a ne i elitnim natjecateljima. Upravo taj propis izazvat će kontroverzu i loše posljedice po Hrvate, jer optuženi su da je jedan stariji skijaš prekršio pravila. No, direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek tvrdi da eksces nije namjerno izazvan.

- Mi smo prijavili juniore, imamo jednu trening grupu koji su juniori i jedan je Tvrtko Ljutić, malo stariji junior, nije nikakav elite athlete. Vozio je neke utrke Europskog kupa. Nikad nije primirisao Svjetskom kupu, trener je napravio pogrešku i pustio ga je na stazu. Umjesto da ga pusti na drugu gdje je dotad vježbao, pustio ga je na glavnu i ulovila ga je kontrola - rekao je Pavlek u razgovoru za Novu TV.

Kako bilo, prvi čovjek Saveza smatra da je kazna mogla biti i blaža...

- To je slično kao da se sportska ekipa vozi u vlaku i ulove jednog, ne bez karte, nego s krivom kartom i onda sankcioniraju te izbace sve iz vlaka za cijelu godinu. Imamo jasne dokaze, video i foto materijale, ekipa koje su imale starije skijaše, ali nažalost ne vrijede ista pravila za sve.

Treninzi na Zermattu su im, dakle, zabranjeni do kraja godine, stoga će Tvrtko Ljutić i ekipa tražiti drugi način za predsezonske pripreme.

Linker
05. rujan 2024 19:54