Zrinka Ljutić

 PONTUS LUNDAHL/AFP/PROFIMEDIA Pontus Lundahl/afp/profimedia
SLAVLJE BRIGNONE

Velika greška Zrinke Ljutić. Pala je i izgubila priliku za najbolji veleslalomski rezultat karijere

Zrinkin najbolji veleslalomski rezultat ostalo je 4. mjesto iz Slovačke Jasne
Piše: SNObjavljeno: 09. ožujak 2024. 14:24

Zrinka Ljutić je držala sedmo mjesto nakon prve vožnje veleslaloma u švedskom Åreu te imala priliku za najboljim rezultatom karijere u toj disciplini. Hrvatska skijašica zaostajala je sekundu i 70 stotinki za vodećom Sarom Hector koja je odlično odvozila utrku na domaćoj stazi. No, Ljutić nije iskoristila tu priliku te je u drugoj vožnji napravila jednu grešku te pala i to kao jedina skijašica koja nije završila drugu vožnju.

Hector ipak nije uspjela obraniti svoje prvo mjesto jer je Federica Brignone briljantno odvezla drugu vožnju i s trećeg mjesta došla na prvo. Hector je imala sekundu i 16 stotinki prednosti iz prve vožnje, a na kraju je zaostala za 33 stotinke te je na kraju zauzela drugo mjesto. Treća je Lara Gut-Behrami sa zaostatkom od 40 stotinki.

Nakon ove utrke Brignone je smanjila zaostatak za Gut-Behrami u veleslalomskom poretku. Talijanka ima 650, a Švicarka 745 bodova dok je Hector treća s 561 bodom. Ljutić je sada pala na 10. mjesto veleslaloma i ima 239 bodova.

U ukupnom poretku Gut-Behrami ima 1.654 boda ispred Brignone s 1.368 te Mikaele Shiffrin koja ima 1.209 bodova. Ljutić je na 13. mjestu s 480 bodova dok je Leona Popović na 44. mjestu sa 169 bodova. Njih dvije će sutra voziti slalom u Åreu.

image

Federica Brignone

ERIK FLAARIS JOHANSEN Afp


Tekstualni prijenos druge vožnje:

Sara Hector je imala sekundu i 16 stotinki prednosti nad Brignone iz prve vožnje. Nije ju uspjela obraniti, zaostala je 33 stotinke.

► Nije uspjela Lara Gut-Behrami prestići Brignone. Imala je 11 stotinki prednosti, na kraju zaostala 40.

Federica Brignone je briljirala u drugoj vožnji. Osigurala je postolje s prednosti od jedne sekunde i 47 stotinki.

Julia Scheib nije uspjela prestići Stjernesund, ali zato jest Marta Bassino. Talijanka je bila brža za dvije stotinke. Ostale su još tri najbolje iz prve vožnje.

► Norvežanka Thea Louise Stjernesund je preuzela prvo mjesto s 29 stotinki prednosti.

Zrinka Ljutić nije uspjela. Jedina je skijašica koja je ispala u drugoj vožnji. Dobro je počela, držala prednost iz prve vožnje, ali ju je jedna greška koštala te je pala i izgubila priliku za novi dobar rezultat.

► Najbolja Amerikanka je AJ Hurt. Nije uspjela prestići Direz, zaostala je 64 stotinke. Idemo Zrinka!

Direz Clara je jedina Francuskinja na ovoj utrci. Preuzela je prvo mjesto s devet stotinki prednosti. Još AJ Hurt pa Ljutić.

Mina Fuerts Holtmann je preuzela prvo mjesto s 21 stotinkom prednosti.

Camille Rast nije uspjela prestići Gritsch. Ostalo je još deset najbržih iz prve vožnje.

► Molzan je odmah ‘pala‘. Franziska Gritsch je ukupno bila brža za jednu stotinku.

Paula Moltzan ima velikih 57 stotinki prednosti. Može li ona preskočiti više od 2-3 skijašice, što je u drugoj vožnji trenutno maksimum.

► Dobra vožnja Stephanie Brunner. Preuzela je vodstvo sa 17 stotinki prednosti.

Ragnhild Mowinckel je bila posljednja skijašica prije kratke pauze te je došla na prvo mjesto s 11 stotinki prednosti. Ukupno vrijeme joj je 2:13.85. Slijedi 15 najboljih iz prve vožnje.

► Gisin je prestigla Anu Bucik, ali ne i Ricardu Haaser koja je ušla u cilj s 28 stotinki prednosti. Nastupilo je 11 skijašica u drugoj vožnji.

Michelle Gisin je za dvije stotinke prestigla Kappaurer. Dosta je izmjena u vodstvu u drugoj vožnji koja je dosta kraća. Ne gubi se lako prednost iz prve.

► Austrija sada ima skijašicu na vrhu. Elisabeth Kappaurer je povećala svoju prednost iz prve vožnje i ukupno je za 31 stotinku brža od Richardson.

Britt Richardson je preuzela prvu poziciju s ukupnim vremenom 2:14.57.

► Nova Talijanka na vrhu. Roberta Melesi je bila brža za 26 stotinki.

Asja Zenere je prestigla Wild za 6 stotinki.

► Prva je na stazi bila Švicarka Simone Wild. Njeno ukupno vrijeme je 2:15.10.


Za Ljutić je ovo bio prvi put da starta u prvoj jakosnoj grupi u veleslalomu. Imala je početni broj 4, tehnički jako dobro odvozila stazu, napravila jednu malu grešku i ušla u cilj sa zaostatkom od 1,70. Hector je prva skijala, odradila odličnu vožnju i postavila nedostižan standard za sve ostale skijašice jer joj nitko nije uspio prići bliže od 61 stotinke koliko za njom zaostaje švicarska skijašica Lara Gut-Behrami.

Na trećem mjestu nakon prve vožnje je Federica Brignone (+1,16), a slijede Marta Bassino (+1,39), Julia Scheib (+1,45), Thea Louise Stjernesund (+1,58) te naša Ljutić.

Podsjetimo, Zrinkin najbolji veleslalomski rezultat je 4. mjesto iz Slovačke Jasne.

Druga vožnja počinje u 13:25.

Linker
03. svibanj 2024 12:55