Daniel Yule

 TIZIANA FABI Afp
MADONNA NAS NE VOLI

Velika pobjeda Yulea, Kristoffersen opet ostao bez prvog mjesta, Zubčić jedini od Hrvata osvojio bodove

Daniel Yule trećom pobjedom u Madonni di Campiglio prekinuo dominaciju Norvežana u slalomu
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 22. prosinac 2022. 19:30

Švicarac Daniel Yule prekinuo je dominaciju Norvežana koji su osvojili posljednjih pet slaloma u Svjetskom kupu i u Madonni di Campiglio došao do svoje pete slalomske pobjede, a čak tri su sad upravo iz Madonne. Nisu Norvežani bili daleko od pobjede od pobjede ni u noćnom slalomu na stazi Miramonti jer je Henrik Kristoffersen završio na 2. mjestu sa samo 8 stotinki sporijim vremenom od Švicarca, a treći bio Nijemac Linus Strasser. Vodeći nakon prve vožnje i pobjednik prvog slaloma u Val d‘Isereu, Norvežanin Lucas Braathen završio je na četvrtom mjestu.

image

Filip Zubčić

TIZIANA FABI Afp

Kristoffersenu je ovo već treći put ove sezone da završava na 2. mjestu (2 veleslaloma i sad slalom), a ukupno je četiri puta bio na postolju u šest utrka u kojima je nastupio što je još jedna potvrda da su skije Van Deer-Red Bull na kojima nastupa vrhunski proizvod i samo je pitanje kad će Marcelu Hirscheru, koji je vlasnik ovog novog branda, donijeti prvu pobjedu u Svjetskom kupu.

Jedini naš skijaš koji se iz Madonne vraća s bodovima je Filip Zubčić, koji je završio na 18. mjestu (+1.86). Zubčić je u prvoj vožnji imao 25. vrijeme sa sekundom i 65 stotinki zaostatka za vodećim Braathenom, u drugoj je ostvario 12. vrijeme i u kombinaciji s četiri odustajanja (Meillard, Strolz, Noel i Rochat) skočio 7 mjesta u poretku.

Istok Rodeš, koji je startao s brojem 30, dan ranije je imao nezgodu na treningu, a u utrci je bio daleko od ulaska u drugu vožnju. Završio je na 48. mjestu s 3 sekunde i 9 stotinki zaostatka (posljednji koji je ušao u drugu vožnju bio je Erik Read s +1.83). Samuel Kolega je do pola staze bio igri za drugu vožnju, ali onda je napravio veliku pogrešku, praktički se zaustavio i to više nije bilo nadoknadivo. Završio je na 51. mjestu s točno tri i pol sekunde zaostatka. Matej Vidović je i u drugom slalomu za redom ostao bez plasmana, u Val d‘Isereu se nije plasirao u drugu vožnju, a u Madonni nije završio prvu vožnju.

Slalomi u Madonni nisu ni dosad mazili našu trenutačnu četvorku u Svjetskom kupu. Jedina iznimka bio je Istok Rodeš koji je ovdje 2018. bio 7. sa startnim brojem 66, a osim toga ima 25. mjesto iz 2020. i sad četiri utrke bez druge vožnje. Filip Zubčić je u šest utrka do ove godine imao dva plasmana s bodovima (16. i 20. mjesto), Matej Vidović ima sedam utrka i samo dvije s bodovima (18. i 26. mjesto), a Samuel Kolega četiri utrke u kojima nije ušao u drugu vožnju.

Leona Popović i Zrinka Ljutić su sjajno otvorile sezonu u slalomu i s pet Top 10 plasmana u četiri utrke postavile visoko letvicu svojim muškim kolegama, a oni to nisu uspjeli pratiti u prva dva muška slaloma ove sezone. Dečkima je u prva dva slaloma najbolji plasman 15. mjesto Istoka Rodeša iz Val d‘Iserea.

Za naše skijaše je s ovom utrkom završeno utrkivanje u Svjetskom kupu za ovu godinu, a sljedeći nastup imat će 4. siječnja u slalomu u Garmisch-Partenkrichenu.

Linker
26. travanj 2024 18:26