Pripreme za kupanje u moru koje je oko 12 stupnjeva - Elias Kolega
 PRIVATNI ALBUM
Čeka ga duga pauza

Veliki talent hrvatskog skijanja doživio nesreću na Jadranu: hitno je prebačen u bolnicu i operiran

Još tjedan dana boravka u dubrovačkoj bolnici, a nakon toga višemjesečna rehabilitacija...
Piše: HinaObjavljeno: 13. svibanj 2020. 15:43

Hrvatski skijaški reprezentativac Elias Kolega je u utorak poslijepodne na otoku Mljetu tijekom 'suhog' treninga na rolama pao i slomio potkoljeničnu kost desne noge, priopćili su u srijedu iz Hrvatskog skijaškog saveza (HSS).

"Zahvaljujući brzoj reakciji lokalnih liječnika, Stožera civilne zaštite i vatrogasaca Mljeta te Hitne pomoći vrlo brzo je prebačen u dubrovačku bolnicu gdje je kasno navečer operiran. Operaciju je uspješno obavio dr. Ivan Benčić, spec.
traumatologije, koji je Eliju ugradio tzv. čavao kroz cijelu potkoljenicu i dva vijka na mjestu prijeloma", stoji u priopćenju iz HSS-a.

image
Elias Kolega
DAMIR SENCAR

Osvajaču brončane medalje u slalomu na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2016. u Sočiju slijedi otprilike još tjedan dana boravka u duborvačkoj bolnici, a nakon toga višemjesečna rehabilitacija.

image
Istok Rodes, Elias Kolega, Matej Vidovic
RONALD GORSIC/CROPIX

Liječnici procjenjuju da bi, ako ne bude nikakvih komplikacija u procesu oporavka i cijljenja ozljede, 23-godišnji Kolega mogao ponovno početi s treninzima na snijegu u rujnu.

Elias Kolega je prošle godine osvojio 25 bodova u Svjetskom kupu i bio 42. među najboljim svjetskim slalomašima u ukupnom redoslijedu. Najbolji plasman u utrkama Svjetskog kupa ostvario je u siječnju 2019. u švicarskom Adelbodenu, kada je sa startnim brojem 48 u slalomu osvojio šesto mjesto.

Linker
22. travanj 2024 15:17