MARCO BERTORELLO Afp
TEŽAK PAD

VIDEO: Dramatične scene iz Wengena, jedan od najboljih skijaša svijeta helikopterom prebačen u bolnicu

Prema prvim prognozama nastradalo je lijevo koljeno svjetskog prvaka iz Courchevela
Piše: Vito TomasObjavljeno: 12. siječanj 2024. 13:53

Treći superveleslalom ove sezone, koji se skijao u Wengenu, bio je prekinut duže od pola sata zbog teškog pada Alexisa Pinturaulta. Francuski skijaš startao je sedmi i dobro se držao, no na skoku Silberhorn loše je doskočio i, čini se, ozbiljno se ozlijedio.

Po 32-godišnjeg skijaša došao helikopter koji ga je odveo u bolnicu, a prema prvim prognozama nastradalo je lijevo koljeno svjetskog prvaka iz Courchevela. Pad prvotno nije izgledao toliko strašan, no glasni jauci osvajača pet malih kristalnih globusa učinili su situaciju poprilično uznemirujućom.

Sam skok nije toliko opasan, no loše prizemljenje Francuza rezultiralo je padom na stražnjicu, a onda i dugotrajnim klizanjem i prevrtanjem po snijegu, što je vjerojatno rezultiralo dodatnim ozljedama. Pinturault u poretku svjetskog kupa zauzima desetu poziciju, a prije samo nekoliko dana postao je i otac.

Nesreća je suspendirala trku na više od pola sata, pa je u međuvremenu sunce odradilo svoj učinak na snijegu te ga učinilo znatno sporijim.

>>> VIDEO PADA POGLEDAJTE OVDJE <<<

image
FABRICE COFFRINI Afp
image
FABRICE COFFRINI Afp
image
MARCO BERTORELLO Afp

Linker
25. travanj 2024 03:09