KAZUHIRO NOGI Afp
VJETAR SVE OTEŽAO

VIDEO: Slovenac preskočio cijelu skakaonicu, letio 161.5 metara pa na kraju pao: ‘Uvjeti nisu bili sigurni‘

Slovenac Timi Zajc je skočio čak 161.5 metara, ali na kraju je pao pa mu rekord neće vrijediti
Piše: SNObjavljeno: 03. veljača 2023. 21:34

Slovenan Timi Zajc danas je u njemačkom Willingenu napravio nevjerojatan skok od čak 161.5 metara, no ipak neće biti upisan kao rekorder jer se nije uspio održati na nogama. Sjajni 22-godišnjak je pao na kraju i tako zasjenio svoj izvanredan uspjeh.

Slovenac bi skočio i dalje, ali imao je problema s udarima vjetra pa je svoj skok morao skratiti zbog čega je na kraju i pao. Na sreću, prošao je bez ozljeda i sam otišao prema cilju.

- Ovo je jako zahtjevno natjecanje. Srećom, sve je u redu s Timijem. Imali smo dva sjajna skoka, ali mislim da je natjecanje prekasno prekinuto. Uvjeti nisu bili sigurni. Mislim da ovo može biti upozorenje za budućnost. Sigurnost mora biti prva, a onda veliki skokovi, rekao je slovenski izbornik Robert Hrgota.

Rekord u najdužem skoku je u vlasništu Klemensa Muranke koji je 2021. godine skočio 153 metra, a Zajc ga je sada debelo promašio, no nije mu i oborio rekord. Skakaonica u Eillingenu inače ima 130 metara i među najvećima je u svijetu skijaških skokova.

Slovenac je u Svjetskom kupu ove sezone osvojio 394 boda i 11. je u ukupnom poretku. U karijeri je 10 puta bio na postolju, a dva puta je pobjeđivao u Svjetskom kupu. S reprezentacijom je 2022. godine osvojio zlato u mješovitim timskim skokovima u Pekingu, a bio je i srebrni s ostatkom muškog tima.

Linker
22. travanj 2024 13:15