Marco Odermatt

 JOE KLAMAR Afp
NE ŽELI NASTUPITI

Vodeći skijaš svijeta propušta veleslalom u Schladmingu: ‘Tu sam odluku donio glavom, a ne srcem‘

U srijedu ujutro je prvi put trenirao na snijegu nakon tog pada u Kitzbuehelu, a onda prelomio
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 25. siječanj 2023. 13:31

Marco Odermatt je na posljednjih 13 veleslaloma u Svjetskom kupu, odnosno u svima od početka prošle sezone, bio na postolju (9 puta pobjednik), ali taj je niz prekinut u srijedu u Schladmingu. Ne zato što je Švicarac ovaj put "promašio postolje", nego zato što je odlučio ne startati.

Branitelj Velikog globusa i vodeći u ukupnom poretku ove sezone ozlijedio je koljeno prošli petak u prvom od dva spusta u Kitzbühelu, propustio je drugi spust na Streifu, a u srijedu je odlučio preskočiti i noćni veleslalom u Schladmingu.

Odermatt nije teže ozlijedio koljeno, ali procijenio je kako je bolje propustiti još jednu utrku, nego eventualno pogoršati ozljedu.

- Koljeno je bolje, vraća mi se i sigurnost, ali s nastupom bih previše riskirao i što se tiče sljedećih utrka ove sezone i budućnosti. Ovo je odluka glave, a ne srca - objasnio je 25-godišnji Švicarac nakon što je odradio trening u srijedu prijepodne u Reiteralmu.

Sljedeće muške utrke Svjetskog kupa su ovaj vikend u Cortini D‘Ampezzo (dva super G-a), a odluku o nastupima u tim utrkama Odermatt tek treba donijeti.

Linker
25. siječanj 2023 15:29