Lucas Braathen

 ERWIN SCHERIAU Afp
ALPSKO SKIJANJE

Vodeći slalomaš svijeta propušta Chamonix, a vjerojatno i SP: ‘Bilo je ovo nekoliko teških dana borbe...‘

Stigla je loša vijest za norvešku reprezentaciju
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 02. veljača 2023. 19:11

Lucas Braathen će zbog operacije slijepog crijeva propustiti posljednju utrku prije Svjetskog skijaškog prvenstva, subotnji slalom u Chamonixu, a vjerojatno i borbu za svjetske medalje koja idući tjedan počinje u Courchevelu/Meribelu.

- Bilo je ovo nekoliko teških dana borbe nakon što sam saznao za prilično intenzivnu infekciju na mom slijepom crijevu - objavio je Braathen na društvenim mrežama uz dodatak:

- Blagoslovljen sam da je operacija dobro prošla. Veselim se povratku treninzima i nadam se da ću se ponovo natjecati za par tjedana.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Službeni liječnik norveške reprezentacije izjavio je kako će oporavak zahtijevati nekoliko tjedana, ali kako još postoji mala mogućnost da će 22-skijaš moći nastupiti u slalomu na Svjetskom prvenstvu. Slalom je na rasporedu 19. veljače, posljednjeg dana SP-a.

Mladi Norvežanin je ove sezone osvojio dva slaloma (Val d‘Isere i Adelboden), a još je tri puta bio treći (Wengen, Kitzbühel, Schladming) i vodeći je u poretku slaloma s 430 bodova, ali nije daleko iza njega sunarodnjak Henrik Kristoffersen (389 bodova).

Braathen do sada nije nastupao na seniorskim Svjetskim prvenstvima, a jedini nastup na velikim natjecanjima bile su mu Zimske olimpijske igre prošle godine u Pekingu na koje je došao kao vodeći u poretku slaloma, ali nije završio prvu vožnju. Ni u veleslalomu nije došao do cilja, ali u ovoj disciplini je pogriješio u drugoj vožnji.

Linker
23. travanj 2024 20:46