Zrinka Ljutić

 KERSTIN JOENSSON/AFP/PROFIMEDIA Kerstin Joensson/afp/profimedia
SLALOM U KILLINGTONU

Zrinka Ljutić: ‘Deseto mjesto je solidan rezultat. Mislim da smo skije napravili malo preoštrima‘

Zrinka Ljutić je nakon dva nastupa u Killingtonu zadovoljnija iz hrvatskog dueta
Piše: HinaObjavljeno: 26. studeni 2023. 22:18

Desetim mjestom Zrinke Ljutić i tridesetim Leone Popović na trećem slalomu nove sezone Svjetskog kupa u Killingtonu, gdje je 90. pobjedu u karijeri ostvarila Amerikanka Mikaela Shiffrin, završen je prvi od dva vikenda na američko-kanadskoj turneji.

Zrinka Ljutić je nakon dva nastupa u Killingtonu zadovoljnija iz hrvatskog dueta, jer je u subotnjem veleslalomu 13. mjestom došla do najboljeg plasmana u karijeri u toj disciplini, a u slalomu je i treći put ove sezone bila među deset najboljih.

"Danas solidan rezultat, deseto mjesto. Dobra prva vožnja, imala sam jednu greškicu, gdje sam se malo posklizla. Mislim da sam se zato u drugoj vožnji toliko mučila. Mislim da smo skije malo "preoštre" napravili, ali i to je još jedno novo iskustvo. Za sljedeću utrku ćemo to bolje (napraviti)", rekla je 19-godišnja Zagrepčanka nakon nedjeljnog slaloma, a osvrnula se i na svoj subotnji nastup.

"Jučer je bio odličan dan za mene. Ušla sam sad i u 30. najboljih u veleslalomu. Stvarno sam zadovoljna s obje vožnje i veselim se što mi je veleslalom krenuo u smjeru kao i slalom.

Leona Popović u subotu nije uspjela izboriti nastup u drugoj vožnji u veleslalomu, ali je u nedjeljnom prvom slalomu još jednom pokazala da pripada eliti u ovoj disciplini. Imala je peto vrijeme, za vodećom Mikaelom Shiffrin zaostajala je manje od pola sekunde (+0.49), što je uspjelo još samo Leni Duerr, Petri Vlhovoj i Wendy Holdenere. Nažalost, nakon sjajnog prvog segmenta u drugoj vožnji, došlo je do pogreške koja je Leonu izbacila iz pravog ritma te je u Killingtonu osvojila samo jedan bod.

"Bila sam zadovoljna prvom vožnjom, stvarno sam se dosta dobro skijala i osjećala. Htjela sam, naravno, u drugoj vožnji napasti još više i, nažalost, dogodila se greška. To je to, greške se dešavaju i nadam se nešto naučiti iz današnjeg dana", zaključila je 26-godišnja Mrkopaljka.

U nedjelju je neuhvatljiva za sve bila Mikaela Shiffrin koja je u Killingtonu došla do rekordne, 90. pobjede u Svjetskom kupu, a šeste na toj stazi, ukupno 55. u slalomima za Kristalni globus.

"Ovo je prilično nevjerojatna padina, posebno kad je slalom u pitanju. Ovdje se sjajno osjećam. I osjećam da mi navijači ovdje doista pomažu. To govorim svake godine, ali doista su glasni i mogu ih čuti na svakom prolaznom vremenu. Čujem njihove povike koji su sve glasniji i ne znam zaostajem li ili sam u prednosti. No, kako god bilo, daju mi poticaj. Sjajno je skijati s takvom energijom", izjavila je najuspješnija skijašica današnjice koja je osvojila i treće mjesto u subotnjem veleslalomu pa je nedjeljnom pobjedom došla do 141. postolja u utrkama za Svjetski kup.

Rekorder u toj kategoriji je još uvijek Ingemar Stenmark sa 155 postolja, ali bi Shiffrin ovakvim tempom mogla od legendarnog Šveđanina preuzeti i taj rekord već u ovoj sezoni.

Linker
22. veljača 2024 19:43