Leona Popović

 Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
SLALOM (Ž)

Zrinka Ljutić ostvarila novi visoki plasman, veliki peh Leone, Shiffrin nedodirljiva

Treći put zaredom ove sezone, Zagrepčanka je završila među 10 najboljih
Piše: Vladimir Zrinjski, SNObjavljeno: 26. studeni 2023. 20:12

Kardinalna pogreška Leone Popović u prvom dijelu druge vožnje slalomske staze u Killingtonu ispriječila se novom velikom danu za hrvatsko skijanje. Umjesto dvostrukog top 10 plasmana - možda i postolja, tko zna - mala turneja po Vermontu zaključena je desetim mjestom Zrinke Ljutić te skromnim bodićem za Leonu (30.).

Na štih je ponovno došla Mikaela Shiffrin, koja je huk domaćih navijača iskoristila za drugu pobjedu sezone. Dan nakon trećeg mjesta u veleslalomu, Amerikanka je potvrdila da juriša prema svojem šestom Velikom globusu. Premda se sezona nije još pošteno zakotrljala, 250 bodova nakon četiri utrke jasna je poruka konkurenciji.

Nakon prve vožnje izgledalo je kao da će se u hrvatskom taboru ponovno nazdravljati. Leona je sa 49 stotinki zaostatka držala peto mjesto, ali je u drugom sektoru staze bila najbrža, demonstriravši da je neuhvatljiva kad ulovi pravi tempo. No baš je na tom dijelu u drugoj vožnji napravila pogrešku koja joj je potpuno odnijela brzinu i bacila je na dno redoslijeda.

Zrinka Ljutić spojila je dvije i više nego solidne vožnje. Na "poluvremenu" je držala osmo mjesto, dok je u drugoj vožnji malo prikočila, no bilo je dovoljno da i treći put ove sezone završi u top 10. Konstanta je tu, sad 19-godišnja Zagrepčanka ima lijep temelj da preuzme ekstra rizik na idućim utrkama.

Skijašice iz SAD-a sele u kanadski Tremblant, gdje se voze dva veleslaloma, a idući slalom na rasporedu je 21. prosinca u Courchevelu.

Konačan redoslijed najboljih izgleda ovako:

1. Mikaela Shiffrin

2. Petra Vlhova (+0.33)

3. Wendy Holdener (+1.37)

4. Lena Dürr (+1.56)

5. Marta Rossetti (+1.74)

-------------------------------

10. Zrinka Ljutić (+2.26)

30. Leona Popović (+4.06)

Zrinka Ljutić završila je utrku na 10. mjestu, a Leona Popović na 30. mjestu.

Mikkaela Shiffrin pobjednica je slaloma u Killingtonu!

Čudesna Amerikanka ušla je u cilj s 33 stotinke prednosti nad Vlhovom i došla do 90. pobjede u karijeri!

► Lena Dürr ulazi u cilj na trećem mjestu! Dobro je njemačka skijašica krenula u drugu vožnju, ali se njen zaostatak počeo povećavati, a u konačnici je kroz ciljnu ravninu prošla s 1.23 sekundi zaostatka...

Sjajna vožnja Petre Vlhove! Slovakinja je konstantno povećavala prednost, a u cilj je ušla s viškom od 1.04 sekunde i preuzela prvo mjesto.

Wendy Holdener u cilj ulazi "u zelenom". Švicarka je s 37 stotinki prednosti "svrgnula" Rossetti nakon dugo vremena i zauzela vrh.

Loša vožnja Leone Popović znači i da će druga hrvatska predstavnica ostvariti još jedan top 10 plasman. Zrinka Ljutić će u najgorem slučaju biti desetoplasirana.

Leona Popović zauzima 26. mjesto!

Krenula je naša skijašica s 1.17 sekundi prednosti iz kućice, ali pogriješila je nekoliko puta i s većim zaostatkom ušla u ciljnu ravninu. Šteta...

Paula Moltzan zauzima četvrto mjesto s 45 stotinki zaostatka.

Čekamo još posljednjih šest skijašica, a uskoro će niz stazu krenuti Leona Popović. Martina Dubovska zauzela je 22. mjesto.

Šteta zbog završnog dijela staze u kojem je Zrinka izgubila dragocjene stotinke. Tek treba vidjeti hoće li to biti dovoljno za top 10 plasman.

U međuvremenu se niz stazu spustila Kanađanka St-Germain, koja je zauzela deveto mjesto.

Zrinka Ljutić zauzela je peto mjesto!

Hrvatska skijašica krenula je iz kućice s 36 stotinki prednosti, a u cilj je ušla sa zaostatkom od 52 stotinke.

Posljednjih deset skijašica kreće u drugu vožnju. Uskoro će na stazu i Zrinka Ljutić...

Nova promjena na vrhu: Marta Rossetti drži prvo mjesto. Talijanka je bila brža od Slovenke za 44 stotinke.

Andreja Slokar preuzima prvo mjesto! Slovenka je ušla u cilj s 21 stotinkom prednosti u odnosu na Huber.

Na vrhu je izuzetno gusto, dokazuje to zaostatak trenutačno četvrte skijašice, Melanie Meillard, koja zaostaje samo devet stotinki za vodećom Katharinom Huber.

Drugu vožnju odradilo je 15 skijašica, a sada slijedi završnica, 15 najboljih iz prve vožnje. Trenutačni redoslijed izgleda ovako:

1. Katharina Huber

2. Camille Rast (+0.02)

3. Ali Nullmeyer (+0.05)

Camille Rast preuzela je tron, a trenutačno su dvije Švicarke na vrhu. Iza Rast, na drugom mjestu je Meillard sa sedam stotinki zaostatka.

Nova promjena na vrhu. Švicarka Melanie Meillard skočila je na prvo mjesto s 27 stotinki prednosti nad Truppe. Albanka Lara Colturi sa startnim brojem 57 uspjela je ući u drugu vožnju, a sada je drugi dio utrke završila na šestom mjestu i s bodovima će izaći iz današnjeg programa.

Katharina Truppe preuzima vrh s 46 stotinki prednosti.

Počela je druga vožnja u Killingtonu! Prve tri skijašice odradile su drugi dio utrke, a vrh trenutačno drži Francuskinja Marion Chevrier.

Rezultati prve vožnje:

1. M. Shiffrin (SAD) 48.27

2. L. Dürr (Njem) +0.19

3. P. Vlhová (Svk) +0.28

4. W. Holdener (Švi) +0.37

5. L. Popović (Hrv) +0.49

6. P. Moltzan (SAD) +1.21

7. M. Dubovská (Češ) +1.26

8. Z. Ljutić (Hrv) +1.30

8. L. St-Germain (Kan) +1.30

10. M. Gisin (Švi) +1.35

...

Leona Popović i Zrinka Ljutić na pragu su novih visokih slalomskih plasmana, nakon što su prvu vožnju u američkom Killingtonu završile s obećavajućim zaostacima za vodećom Mikaelom Shiffrin.

Popović je trenutačno na petom mjestu s 49 stotinki zaostatka za Shiffrin, dok je od trećeplasirane Petre Vlhove dijeli samo 21 stotinka. Skijašica iz Mrkoplja izvrsno je odradila drugi sektor staze, u kojem je ostvarila najbolje vrijeme od svih skijašica, a na tom je prolaznom vremenu bila "u zelenom".

U prvoj vožnji koju je postavio talijanski trener Lorenzi, Zrinka Ljutić bila je nešto sporija, i sa zaostatkom od +1.30 trenutačno drži osmo mjesto. Zagrepčanka je ostvarila identično vrijeme kao i Kanađnka Laurence St-Germain.

Između Shiffrin i Vlhové smjestila se Lena Dürr koja će pokušati nadoknaditi 19 stotinki zaostatka za Amerikankom.

Linker
03. rujan 2024 11:26