Zrinka Ljutić

 Martin Silva Cosentino/nurphoto//shutterstock Editorial/profimedia
VELESLALOM U ŠVEDSKOJ

Zrinka Ljutić s najboljim startnim brojem u karijeri, Shiffrin i još dvije bolje skijašice neće nastupiti

Prva vožnja u Åreu kreže u subotu u 10.30, a druga je na rasporedu tri sata kasnije
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 08. ožujak 2024. 20:23

Skijašice u subotu u švedskom Åreu skijaju pretposljednji veleslalom za Svjetski kup, a prvi put u karijeri Zrinka Ljutić će startati u prvoj jakosnoj skupini (brojevi od 1 do 7) i imat će startni broj 4.

Mlada Zagrepčanka je trenutačno 8. u poretku discipline s 239 bodova i 10. na WCSL listi u veleslalomu po kojoj se određuju startni brojevi pa je formalno u drugoj jakosnoj skupini (brojevi od 8 do 15), ali kako u Švedskoj neće skijati tri skijašice koje su na toj listi ispred nje (Mikaela Shiffrin, Petra Vlhova i Valerie Grenier) upala je u prvu startnu skupinu.

U slalomu se mlada Zagrepčanka probila u prvu skupinu nakon dva druga mjesta u posljednje dvije utrke (7. na WCSL-u) tako da će i u ovoj disciplini u nedjelju imati startni broj od 1 do 7.

Mikaela Shiffrin se vraća u Svjetski kup, ali će u Švedskoj skijati samo slalom. Amerikanka je potvrdila i kako na završnici u Saalbachu neće nastupiti u brzim disciplinama pa je tako definitivno otpala iz borbe za ukupnu pobjedu u kojoj je ionako imala samo matematičke šanse budući da zaostaje 385 bodova za Larom Gut-Behrami.

Švicarki je jedina prijetnja ostala Federica Brignone koja se prošli vikend probila na drugo mjesta i ima 326 bodova manje. Gut-Behrami je u velikoj prednosti, ali iz tima Talijanke su priopćili da Brignone razmišlja i o nastupu u slalomu kojeg inače ne skija. Hoće li se to doista i dogoditi vjerojatno će najviše ovisiti o ishodu veleslaloma u Åreu, odnosno bodovnog stanja nakon njega.

Prva vožnja veleslaloma je u subotu u 10.30, a druga u 13.30.

Linker
05. svibanj 2024 00:53