Zrinka Ljutić (arhiva)

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
VELESLALOM U JASNI

Zrinka Ljutić sjajna u prvoj vožnji koju je zasjenila velika nesreća, ponovno će se boriti za postolje!

Hrvatska predstavnica ponovno je odradila sjajan posao u veleslalomu i s nadom čeka drugu vožnju
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 20. siječanj 2024. 10:21

Zrinka Ljutić nalazi se na sjajnom četvrtom mjestu nakon prve veleslalomske vožnje u slovačkoj Jasni. Ona je sa startnim brojem 12 došla do trećeg mjesta sa zaostatkom od 2,61 sekunde. Kasnije ju je s trećeg mjesta skinula Novozelanđanka Alice Robinson.

Prvu vožnju je obilježio težak pad domaće predstavnice Petre Vlhove. Ona je završila u ogradi te je ostala nepomično ležati prije nego što je odvedena sa staze.

Utrka je zbog toga prekinuta na više od 20 minuta. Kada se utrka nastavila, skijašice su bile vidno opreznije što je rezultiralo neobično velikim zaostacima. Tako je Ljutić sa zaostatkom koji bi inače bio ogroman, završila vožnju na četvrtom mjestu.

Nakon prve vožnje vodi Sara Hector s vremenom 1:10.18. Šveđanka je svoju vožnju odradila prije pada Vlhove te ju nakon toga nitko nije uspio stići. Relativno blizu Hector su Mikaela Shiffrin i Robinson na drugom i trećem mjestu. Shiffrin zaostaje točno sekundu, dok Novozelanđanka ima zaostatak od 1,05 sekundi. Nakon toga je veliki skok do Ljutić koja je na 2,61 zaostatka za liderom, a za trećeplasiranom sekundu i 56 stotinki.

No, obrani li ovu poziciju, Ljutić će doći do najboljeg plasmana sezone. Zasad je to sedmo mjesto iz veleslaloma u kanadskom Tremblantu. Samo je jednu utrku u toj disciplini završila izvan prvih 15 te drži 11. mjesto u poretku sa 127 bodova. U ukupnom poretku Svjetskoga kupa je 19. s 208 bodova. Druga vožnja na rasporedu je od 13 sati.

Linker
28. travanj 2024 01:54