Filip Zubčić

 JEFF PACHOUD Afp
LUDA ZAVRŠNICA U ITALIJI

Zubčić i Vidović popravili plasmane; Noel imao veliku prednost, ali na kraju je diskvalificiran!

Dvojica Hrvata na kraju su upisali bodove, a Kolega je, nažalost, ostao bez njih
Piše: Renata Beluhan, SNObjavljeno: 22. prosinac 2021. 21:29

Na kraju je ispalo puno bolje nego je izgledalo nakon prve vožnje, ali i neposredno nakon što je Filip Zubčić odradio svoj nastup u drugoj vožnji noćnog slaloma u Madonni di Campiglio. Naš najbolji skijaš je nakon trećeg mjesta u Val d'Isereu u prvom slalomu sezone, u drugom zauzeo 16. mjesto. I popravio svoj plasman iz prve vožnje za 11 mjesta. Matej Vidović nije uspio puno popraviti svoju poziciju, ali je i on "mrvicu" napredovao nakon druge vožnje i s 28. mjesta se popeo na 26.

U Madonni smo imali tri predstavnika. Filip Zubčić je sa startnim brojem 16 ostvario 27. vrijeme prve vožnje s 2 sekunde i 8 stotinki zaostatka za vodećim Clementom Noelom. Odmah do njega se u poretku smjestio Matej Vidović, koji je s brojem 28 zauzeo isto to mjesto, a zaostao je za vodećim Francuzom 2 sekunde i 14 stotinki. Samuel Kolega je startao 40. i završio na 38. mjestu (+2.49), 27 stotinki udaljen od ulaska u drugu vožnju.

Clement Noel, pobjednik prvog slaloma u Val d'Isereu, ostao je bez druge uzastopne pobjede doslovno na posljednjim vratima druge vožnje. Mladi Francuz je u prvoj vožnji imao 53 stotinke bolje vrijeme od drugoplasiranog Norvežanina Sebastiana Foss-Solevaaga, koji je preuzeo vodstvo u drugoj vožnji ispred Alexisa Pinturaulta (5. u prvoj vožnji) i ostalo je još samo vidjeti kako će se niz stazu Canalone Miramonti spustiti Noel. Pobjednički. Barem je to tako izgledalo sve do nesretnih plavih vrata tik pred ciljem. Na prvom prolazu je povećao prednost na 64 stotinke, a drugom je imao 73, na trećem 91 stotinku, u cilj je ušao sa sekundom prednosti, ali je "fulao" ta posljednja vrata. Nevjerojatna pogreška 24-godišnjeg Francuza, ali događa se i najboljima.

Pobjeda je tako, druga u karijeri, pripala Norvežaninu Sebastianu Foss-Solevaagu, drugo mjesto je zauzeo Alexis Pinturault, a Šveđanin Kristoffer Jakobsen je i drugi slalom ove sezone završio na postolju. U Val d'Isereu je bio drugi, sad treći, a pritom je bio tek stotinku sporiji od Pinturaulta.

Uz diskvalificiranog Noela, drugu vožnju od društva pri vrhu nisu uspjeli završiti Henrik Kristoffersen koji je nakon prve vožnje bio sedmi, te Dave Ryding koji je bio četvrti, a već u prvoj vožnji su ispala dva Austrijanca iz najbolje skupine slalomaša, jedan za drugim, prvo Marco Schwarz, pa Manuel Feller. Prvi nastup nije uspio završiti ni Nijemac Linus Strasser, ali su zato priliku iskoristila čak četiri skijaša sa startnim brojevima većim od 50 - Austrijanac Dominick Rachner, Japanac Yohei Koyama, Španjolac Joaquim Salarich i Bugar Kamen Zlatkov.

Do kraja ove kalendarske godine skijašima su ostale još brze utrke u Bormiju nakon Božića, a 2022. kreće slalomom u Zagrebu.

__________________________________________

DRUGA VOŽNJA UŽIVO:

- KRAJ! Foss-Solevag je prvi, Pinturault je drugi, Jakobsen treći. Zubčić je 16., a Vidović 26.

- Clement Noel je u cilj ušao prvi s prednošću od čak 1.91, ali nije ulovio zadnja plava vrata već je pao pred samim ciljem i diskvalificiran je!

- Sebastian Foss-Solevag je prvi s 10 stotinki prednosti. Pinturault je drugi, a Jakobsen treći. Zubčić je 16., a Vidović 26.

- Kristofer Jakobsen je drugi. Pinturault ostaje prvi, dok Vinatzer ostaje treći. Zubčić je sada 15, Vidović ostaje zadnji.

- Dave Ryding nije završio utrku.

- Alexis Pinturault preuzima vodstvo! Vinatzer je drugi, Haugen treći, a Zubčić odlazi na 14. mjesto.

- Ostala su još petorica. Vinatzer je prvi, Haugan drugi, a Meillard treći. Zubčić je sada 13., a Vidović i dalje zadnji.

- Alex Vinatzer je prvi sa 0.59 prednosti nakon jedne od najboljih vožnji u njegovoj karijeri.

- Uoči osam najboljih prvi je Haugan, drugi Meillard, a treći Razzoli. Zubčić je 12., a Vidović posljednji, dok Strolz nije ni završio utrku.

- Promjena na vrhu. Timon Haugan je skinuo Meillarda s prvog mjesta.

- Meillard je i dalje prvi, Zubčić je 12., a Vidović zadnji.

- Prvi je i dalje Meillard koji je fantastično odvozio drugu vožnju, drugi je Japanac Koyama, a treći Kanađanin Read. Zubčić je trenutno šesti, a Vidović na zadnjem, 13. mjestu.

- Filip Zubčić je zauzeo drugo mjesto i odgurao Vidovića na četvrtu poziciju.

- Matej Vidiović se spustio u cilj kao treći u drugoj vožnji.

_______________________________________________________

UŽIVO: PRVA VOŽNJA

- Druga vožnja je na rasporedu od 20:45.

- Prvi nakon prve vožnje je Francuz Clement Noel, drugi Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag, a treći Kristoffer Jakobsen.

- KRAJ! Zubčić i Vidović su u drugoj vožnji!

- Zubčić i Vidović su sada 27. i 28. i do zadnjeg trena će čekati rasplet i strahovati za drugu vožnju.

- Samuel Kolega je u cilj ušao kao 30. i na kraju ostao bez druge vožnje.

- Filip Zubčić je nakon prvih 30 skijaša 19., dok je Matej Vidović 20. Samuel Kolega starta kao 40.

- Matej Vidović je u cilj ušao s 2.14 zaostatka i sada je 19., mjesto iza Filipa Zubčića koji se smjestio na 18. mjestu.

- TImon Haugan je 10., a Filip je sada 17.

- Armand Marchant je sada 15., što znači da je Zubčić 16.

- Albert Popov pomiče Zubčića na 15. mjesto nakon što je u cilj ušao kao deveti.

- Alexander Khoroshilov zauzima 13. mjesto što znači da je Zubčić sada 14.

- Fabian Gstrein zauzima 11. mjesto i gura Filipa na 13.

- Luca Aerni je deveti, što znači da je Filip sada 12.

- Filip Zubčić u cilj je ušao sa zaostatkom od 2.08 i zauzeo 11. mjesto.

- Trenutno je prvi Francuz Clement Noel s vremenom 45.73. Drugi je Sebastian Foss-Solevaag koji za vodećim zaostaje 53 stotinke.


Linker
24. travanj 2024 20:38