FABRICE COFFRINI
ZADOVOLJNI FILIP

Zubčić nakon novog senzacionalnog rezultata: ‘Bio sam začuđen kad sam ušao u cilj, znam da sam griješio‘

‘Bila je to velika borba. Pinturault je sada tamo gdje je bio Hirscher, možda ću i ja biti tamo.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. siječanj 2021. 15:22

Hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je još jednom drugo mjesto u veleslalomu voženom za Svjetski kup u švicarskom Adelbodenu. Time je ponovio uspjeh od petka, kada je također završio drugi. Ovoga puta, brži za 1.26 sekundi od našeg Zubčića bio je Francuz Alexis Pinturault.

Zubčić nije krio veselje zbog novog, sedmog plasmana na pobjedničko postolje u karijeri.

- Stvarno sam jako sretan, bila je prava borba u drugoj vožnji. Izvukao sam maksimalno iz sebe, radio sam i pogreške jer sam previše riskirao na nekim dijelovima. To je bila jedina prava odluka da završim na postolju, morao sam riskirati, kad sam ušao u cilj, bio sam iznenađen koliku sam prednost imao s obzirom na pogreške, rekao je Zubčić za HRT.

Veliku pauzu, od pola sata, prije prve vožnje imao je hrvatski skijaš zbog teškog pada Amerikanca Tommyja Forda.

- Mislim da je bilo 25 sekundi prije mog starta, a zatim su mi rekli "Stop". Treba ostati tada hladne glave, probao sam se smiriti i ponovno hladne glave ući u utrku. Ja sam bio zadovoljan sa skijanjem, rekao je Zubčić.

Ispred Zubčića ponovno je bio samo sjajni Francuz Pinturault.

- Možda je sad na nivou iznad, kao nekad Hirscher, uvijek netko iskače. Možda ja uđem u takvu formu sljedeći mjesec. Važno je skupljati bodove, sve je moguće, idemo se boriti dalje, zaključio je Zubčić.

Linker
25. travanj 2024 10:25