Filip Zubčić

 JOE KLAMAR Afp
VELESLALOM

Zubčić: ‘Nisam ni razočaran ni zadovoljan, ipak je ovo prva utrka‘; Kolega: ‘Ovo je moj veleslalomski nivo‘

Za pobjednikom Marcom Odermattom Zubčić je zaostao za 1.67 sekundi
Piše: HinaObjavljeno: 23. listopad 2022. 17:10

U prvoj utrci nove sezone Svjetskog kupa, održanoj u nedjelju u austrijskom Soeldenu, najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je 12. mjesto, što mu je drugi najbolji rezultat na ovoj stazi.

Za pobjednikom, prošlogodišnjim osvajačem Velikog kristalnog globusa i Malog veleslalomskog kristalnog globusa, Švicarcem Marcom Odermattom, Zubčić je zaostao za 1.67 sekundi.

"Nisam pretjerano razočaran ni zadovoljan ovom utrkom. Mislim da je skijanje bilo dosta dobro, međutim, u prvom ‘laufu‘ sam dosta izgubio na strmom dijelu, a u drugom malo više na ravnom dijelu. Sve u svemu, nisam uspio odskijati onako kako sam htio. Međutim, to je tek prva utrka u sezoni. Imamo sad nešto više od mjesec dana do Val d‘Iserea, tako da se možemo dobro pripremiti za onaj jači dio sezone koji dolazi u 12. mjesecu", izjavio je 29-godišnji Zagrepčanin.

Uz Zubčića, u Soeldenu je nastupio i 23-godišnji hrvatski reprezentativac Samuel Kolega koji je ostao bez plasmana u drugu vožnju osvojivši u prvoj 63. mjesto među 64 skijaša koliko ih je došlo do cilja. Kolegin zaostatak za najbržim, Švicarcem Odermattom, bio je 5.56 sekundi.

"Nakon šest godina sam opet nastupio u Soeldenu. Bila je borba. Staza čak i nije bila toliko loša. Ovo je neki moj veleslalomski nivo u ovom trenutku. Znam da to nije još ni blizu slaloma, ali ovo mi je za iskustvo. U veleslalomu će brojevi biti visoki cijelu sezonu, moram popraviti FIS bodove. Ovo mi je više trening za slalom. Sad će, ionako, biti puno veći fokus na slalomsku sezonu koja kreće u 12. mjesecu", prokomentirao je svoj nastup Kolega.

Linker
27. svibanj 2024 17:37