Filip Zubčić

 NIKOLAY DOYCHINOV Afp
VELESLALOM

Zubčić odličan na američkom snijegu, čeka ga borba za postolje, Odermatt vodi nakon prve vožnje

Skijaši su se ovaj tjedan preselili u Sjedinjene Američke Države, u kalifornijski Palisades Tahoe.
Piše: SNObjavljeno: 24. veljača 2024. 19:54

Na rasporedu je večeras muški veleslalom u Palisades Tahoeu u američkoj Kaliforniji. Prva vožnja započela je u 18:55, a najbolji startni broj imao je Austrijanac Manuel Feller dok je Filip Zubčić, trenutno najbolje pozicionirani hrvatski skijaš, startao pod rednim brojem šest.

Nakon prve vožnje u vodstvu je Švicarac Marco Odermatt s rezultatom 1:06.48. Zubčić, koji je danas naš jedini predstavnik na američkom skijalištu, nalazi se na četvrtom mjestu s 87 stotinki zaostatka za vodećim. Drugi je Norvežanin Henrik Kristoffersen s 15 stotinki zaostatka, dok je treći Amerikanac River Radamus sa 78 stotinki zaostatka za Odermattom.

Švicarac je ove godine već upisao šest veleslalomskih pobjeda te je vodeći u poretku veleslalomaša s velikih 600 bodova dok je naš Filip Zubčić drugi s 314 bodova.

U nedjelju je na istom skijalištu na rasporedu i muški slalom. Bit će to prvi put ove sezone da će Hrvatska imati četvoricu predstavnika. Osim Zubčića nastupat će i Istok Rodeš, Samuel Kolega i Matej Vidović.

Linker
01. svibanj 2024 00:33