LUCIANO SOLERO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Luciano Solero/zuma Press/profimedia
UŽASNE VIJESTI

Zvijezda otkrila da boluje od opake bolesti: ‘Dijagnosticiran mi je rak, bio je to šok za sve u obitelji‘

‘Ne znam što to znači, nitko u mojoj obitelji nije imao sličnih problema‘, rekao je Švicarac
Piše: SNObjavljeno: 09. listopad 2024. 16:53

Švicarski skijaš Niels Hintermann je na konferenciji za medije otkrio da ima rak limfnih čvorova i da se zbog toga neće natjecati u nadolazećoj sezoni Svjetskog kupa.

- Nažalost, zdravstveno stanje mi ne dopušta natjecanje u idućoj sezoni. Dijagnosticiran mi je rak limfnih čvorova. Morao sam proći dva kruga kemoterapija, a onda će krenuti i zračenje. Do sada nisam imao nikakve simptome. Slučajno su mi to otkrili. Dijagnoza nije lagana, ali šanse za oporavak su jako dobre. Liječnici su uvjereni da će se bolest povući i da neće ostati ništa. Zasad mi ništa ne stoji na putu da nakon nekog vremena nastavim karijeru - otkrio je Hintermann pa opisao trenutak u kojem je shvatio da ga je snašla opaka bolest:

- Pitaš se što će biti sljedeće. Došao sam s treninga u Južnoj Americi, bio sam dobar, a onda mi se život okrenuo za 180 stupnjeva. Liječnik mi je rekao da mi život nije ugrožen, ali da je problem ozbiljan. Ne znam što to znači, nitko u mojoj obitelji nije imao sličnih problema. Kako je reagirala obitelj? Bilo je to šokantno za sve. Moj fizioterapeut je otkrio čvorove na vratu, otišli smo na pregled, a onda sam nakon ultrazvuka išao na dodatne pretrage - opisao je Švicarac.

Hintermann je prošle sezone bio šesti u ukupnom poretku u spustu u Svjetskom kupu, a do sada je ostvario tri pobjede i sedam pobjedničkih postolja.

Linker
09. listopad 2024 16:53