Goran Sebelic / CROPIX
U LOVU NA NOVU MEDALJU

'SKRIVALI SMO NEKE ZAMISLI OD ŠPIJUNA' Červar analizirao posljednju utakmicu pred SP pa otkrio: 'Dileme oko sastava gotovo da i nemam'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 06. siječanj 2019. 09:39

Hrvatska s dvije pobjede i pobjedničkim naslovom HEP Croatia Cupa odlazi na SP u Njemačku i Dansku, ali dojam koji su naši igrači ostavili šest dana prije utakmice s Islandom daleko je od dobrog. Ostaje nada da će u Münchenu to biti drugačija slika. No, neki veći optimizam nisu ostavili naši rukometaši.

O prvom poluvremenu najbolje je ne reći ništa, jer ništa nije ni bilo. Možda bi duhovitost bila najbolje rješenje za to. Recimo, obrana Italije je djelovala kao da u njoj na sredini stoje Bonucci i Chiellini, a na golu je Buffon. Pa, recimo, igrali smo flastera na desnog vanjskog kojem je to vjerojatno bio prvi flaster u životu, pa je recimo Parisini izgledao kao nekad Bobo Vieri kad primi loptu u kaznenom prostoru. Lino je na time-outu nakon 6:6 rekao ‘ovo je nedopustivo’.

Počeli smo sa 3:0, lagano, a onda je počelo gubljenje lopti, pa su Talijani trčali u kontre i da nije bilo Marina Šege na golu koji je skidao zicere vjerojatno bi gosti i vodili na poluvremenu. Nismo se čak vraćali ni u obranu, pa je nakon 6:6 napravljena hokejaška izmjena, ali se nije promijenilo puno. Talijani su bili ravnopravni, što kao reprezentacija iz najnižeg ranga europskog rukometa nisu smjeli biti. Možda su noge teške, ali glava ne smije biti. Jedini detalji koji su zasvijetlili su uvodna dionica Luke Stepančića, neki golovi koje smo trebali s vanjske pozicije i obrane Marina Šege. Sve ostalo je ‘duhovito’.

Uozbiljili smo se u nastavku, očekivano i odmah su Talijani pali u veliki minus. I to sve govori o prvom dijelu. Samo uz malo više agresivnosti, trčanja, uz dosta grešaka i dalje... Priliku na golu je dobio Ivić, ušao je i naknadno pozvani Bičanić. Priliku nisu dobili Blažević i Šebetić. Znači li to da će ostati prekobrojni, vidjet ćemo vrlo skoro.

U drugom dijelu Ivić je bio ispred ostalih, Stepančić kojeg je na kraju izbacio grč je bio naše prvo ime, a opet im se priključio David Mandić s nekoliko odličnih poteza. Osam razlike na kraju manje je važno od problema koji su ostali. Imamo tri dana za popravke, a onda u München.

Lino Červar: Skrivali smo neke naše zamisli od špijuna

Luka Stepančić:

- Sve u svemu ova dva nastupa nisu bila ni toliko loša s obzirom na činjenicu da smo se nalazili praktički u punoj fazi priprema, dok su Crnogorci i Talijani ipak ovdje u Poreču bili s jednom drugom misijom. Sigurno je da ćemo u ovih par dana koliko nam je ostalo do početka SP-a dobro proanalizirati ova dva susreta i kroz ostatak priprema naglasak staviti na ispravljanje grešaka.

Zagreb, 101018.
Hrvatski rukometni savez odrzao je konferenciju za medije uoci kvalifikacija muske rukometne reprezentacije za EP 2020. 
Na fotografiji: izbornik Lino Cervar.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Foto: Dragan Matic / CROPIX

Lino Červar, izbornik Hrvatske:

- I s Italijom, kao i s Crnog Gorom, prvo poluvrijeme opet smo odigrali nekako pod ručnom, no u drugom poluvremenu, kada je bilo najpotrebnije i kada smo uhvatili naš pravi ritam, opet smo pokazalo koja je naša prava snaga. Kako se bliži SP misli su nam već sve više u tom prvom kolu pa je jasno bilo da ni mi na ovom turniru u obje utakmice nećemo ići punom snagom da se ne trošimo bespotrebno, a i taktički je bilo važno sakriti neke naše zamisli od ‘špijuna’ koji su nas sigurno pratili. Bičanić je naravno odavno u reprezentativnim kombinacijama i igrač sa šireg kadra na koje ozbiljno računamo za bilo koju reprezentativnu akciju. Još ću dobro razmisliti, ali nije isključeno da u Njemačku otputuje i koji igrač više od 16 koliko možemo prijaviti. No, dileme oko sastava gotovo da i nemam. Nakon ovih priprema i ove dvije odigrane utakmice jasno mi je što ova selekcija može i s kakvom igrom želim da se predstavimo na SP-u. Što se našeg dometa na svjetskoj smotri tiče uvjerena sam da puno toga ovisi isključivo o nama. (kk)

Linker
05. svibanj 2024 21:11