REUTERS
TEŽAK UDARAC ZA LEGENDU

SLAVKO GOLUŽA SE VRATIO U HRVATSKU I PROŠAO PRAVU 'NOĆNU MORU' 'To što sam ja u nedjelju doživio je sramotno i ponižavajuće!'

Slavko Goluža doveo je slovački Tatran u Našice, ali unatoč pobjedi protiv Nexea (24:25) nakon utakmici bio je silno razočaran ponašanjem dijela navijača.
Piše: Srećko SobodićObjavljeno: 10. rujan 2019. 12:56

Nakon neugodnog gostovanja u Novom Sadu rukometaši Nexea neočekivano su izgubili i kod kuće od Tatrana iz Prešova (24:25). Domaćima je ovaj put i sreća okrenula leđa jer premda je Tatran vodio većim dijelom susreta, bilo je nekoliko izglednih situacija za Našičane koje su rezultat mogle okrenuti i na njihovu stranu.

Nakon utakmice, iako je njegova momčad pobijedila, trener Tatrana, Slavko Goluža, iskazao je veliko nezadovoljstvo ponašanjem dijela gledatelja iza njegove klupe.

- To što sam u nedjelju doživio u Našicama od jednog dijela publike iza mene stvarno je ponižavajuće i može ih biti jako sram. Ni kao bivši igrač, ni kao trener nisam to zaslužio. I to samo narušava ugled rukometnog kluba Našice o kojem stvarno imam veliko mišljenje. I s trenerom Horvatom i s igračima i sa svima iz kluba u izvanrednim sam odnosima i nije mi jasno čime sam to zaslužio. U prošloj našoj utakmici dva naša igrača završila su sa slomljenim nosom i nitko od nas nije rekao ni riječ, a onda mene dočekaju uvrede u Našicama. Možda će mi netko zamjeriti što to spominjem, ali neka mi zamjeri. Igračima Nexea čestitam, sve je bilo korektno od prve do zadnje minute, ali dio navijača nije bio u redu - rekao je Goluža nakon susreta.

Trener Hrvoje Horvat pokušavao je sve ne bi li osujetio igru Slovaka. To se posebno vidjelo u drugom dijelu u kojem je Nexe primio samo osam pogodaka. Nažalost, postignutih devet nije bilo dovoljno za pobjedu protiv čvrstog i neugodnog suparnika.

- Isprike Goluži za ovo izvan terena, a na njemu se odvijala prava borba, taktiziranje, nadmudrivanje. Bili smo premekani u kontaktu u prvom poluvremenu, i to je protivnik dobro kažnjavao. U drugom poluvremenu se obrana zgusnula, počeli smo raditi prekide, faulove, nadovezale su se obrane golmana i uhvatili smo priključak. I onda je došlo do izražaja ono što je i Goluža naglasio, njihova pametnija igra. U ključnim trenucima mi smo malo požurili, polakomili smo se, falilo nam je strpljenja, što, naravno, dolazi zbog ove mladosti koju imamo. Eto, vidjeli smo pogreške koje trebamo ispraviti.

Idući susret Nexea u SEHA Gazprom ligi je gostovanje kod Vardara 24. rujna.

Linker
26. travanj 2024 14:58