SK LIENZ

Slavlje za Fenninger

Piše: HinaObjavljeno: 28. prosinac 2013. 15:18

Austrijanka Anna Fenninger pobjednica je veleslaloma Svjetskog kupa skijašica održanog u austrijskom Lienzu.

Nakon jednog drugog i tri treća mjesta, 24-godišnja Austrijanka je stigla i do prve pobjede ove sezone, te pete u karijeri. Fenninger je nakon prve vožnje bila na drugom mjestu sa svega dvije stotinke sekunde zaostatka za vodećom Šveđankom Jessicom Lindell-Vikarby. Međutim, sjajnim nastupom u drugoj vožnji nadoknadila je zaostatak i na koncu slavila sa pola sekunde prednosti. Šveđanka se na koncu morala zadovoljiti drugim mjestom, dok je treće mjesto osvojila Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 51 stotinkom sekunde zaostatka.

Aktualna pobjednica Svjetskog kupa Slovenka Tina Maze zauzela je 14. mjesto, dok je vodeća skijašica Svjetskog kupa Tina Weirather iz Lihtenštajna osvojila 17. poziciju.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Weirather sa 609 bodova, Fenninger je druga sa 597 bodova, dok je na trećem mjestu Švicarka Lara Gut sa 568 bodova.

U poretku veleslaloma vodi Lindell-Vikarby sa 332 boda, druga je njezin sunarodnjakinja Maria Pietilae-Holmner sa 222 boda, a treća Weirather sa 219 bodova.

U nedjelju je u Lienzu na rasporedu treći slalom sezone za skijašice.

Linker
22. lipanj 2024 12:23