RIKON 2023

AFK Show Special - Eduard Tucaković

Eduard Tucaković je profesionalni Level artist iz okolice Rijeke, zaposlen u Lion game Lionu. Osim game deva sa kojim se bavi full time, također se bavi i fotografijom, te renderiranjem 3D slika od kojih su neke bile izložene i na međunarodnom festivalu umjetnosti na temu video igara u Moskvi.
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 26. listopad 2023. 13:51

U zadnjoj epizodi posebnog izdanja AFK emisije sa konvencije Rikon, popričali smo sa Eduardom Tucakovićem, level dizajnerom za Lion Game Lion, studijem za izdradu video igara koji se mogu pohvaliti sa vrlo poznatim naslovima kao Raid - World War II i DLC nastavak The Bomb Heists za svima vrlo poznatu igru Payday 2. Njegovi radovi, koji su napravljeni u Source Filmmakeru, alatu namijenjenom za 3D animaciju, su prije dvije godine završili na izložbi u Moskvi koja je bila posvećena umjetninama na temu video igara. Eduard je bio jedan od govornika na panelu “Video igre kao posao: Kako izgraditi karijeru u hrvatskom sektoru razvoja igara” te nam je govorio o povijesti industrije, kako je bilo zapošljavanje u njoj prije 10 godina i danas, što se promjenilo i koliko je potrebna konvencija Rikon za ostale gradove u Hrvatskoj i njihove studije koji se ne nalaze u Zagrebu. Naravno, fan je esporta i najdraži naslov mu je Counter Strike na kojem je i radio reklamu za Valve. Kakvu točno reklamu i sve navedeno, možete vidjeti u videu ispod kao i na Gamehub TV kanalu.

Rikon 2023, najiščekivaniji događaj u godini za ljubitelje filmske i pop kulture, društvenih i video igara te žanrovske književnosti i stripova održao se od 29.9. do 1.10.2023. u prostorima Filozofskog i Učiteljskog fakulteta na kampusu Sveučilišta u Rijeci. Cijeli vikend posjetitelji su mogli vidjeti i slušati niz zanimljivih panela,radionica, predavanja,kvizova i turnira. Na radionicama su mogli usavršiti svoje vještine u Unreal Engineu, Unityju i Blender uz podršku iskusnih mentora. Također su mogli zaigrati sve najpoznatije naslove video igara na računalima i u njima se natjecati. Tu je naravno bilo i njihova vrlo popularna Cosplay, K-POP i SFX Makeup natjecanja po kojem su prepoznatljivi već dugi niz godina. Sudjelovanje na ovogodišnjem Rikonu nije samo izvor zabave, već i prilika da se poveća poštovanje prema znanstvenoj fantastici. Interakcija sa istomišljenicima i sudjelovanje u različitim aktivnostima koje nudi konvencija ostavilo nas je s trajnim uspomenama i jačom povezanošću s ovim maštovitim žanrom.

Linker
25. studeni 2023 12:11