Rikon 2023

AFK Show Special - Igor Belan

Na pitanje kako se zaposliti u game industriji, Igor je rekao: "Pošaljite taj mejl. Mislim da je strah nešto što sprječava većinu nas da se probijemo negdje dalje u životu a strah je totalno neopravdan. Svi sa druge strane telefona ili mejla su normalni ljudi koji će vas rado saslušati, osim ako nemaju vremena. U tom slučaju budite uporni."
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 24. listopad 2023. 14:37

U novoj epizodi posebnog izdanja AFK emisije, popričali smo sa najpoznatijim glasom hrvatske gaming scene, pionirom gaming novinarstva u hrvatskoj, urednikom i osnivačem HCL gaming portala, Igorom Belanom. Igor nam je ukratko opisao kako mu se sviđa konvencija Rikon, što misli o hrvatskoj game dev sceni i kakva joj je budućnost te kako mu je bilo na panel raspravi “Video igre kao posao: Kako izgraditi karijeru u hrvatskom sektoru razvoja igara” gdje je ukazao na probleme i prednosti same industrije. Intervju možete provjeriti ispod ili na Gamehub TV kanalu.

Rikon 2023, najiščekivaniji događaj u godini za ljubitelje filmske i pop kulture, društvenih i video igara te žanrovske književnosti i stripova održao se od 29.9. do 1.10.2023. u prostorima Filozofskog i Učiteljskog fakulteta na kampusu Sveučilišta u Rijeci. Cijeli vikend posjetitelji su mogli vidjeti i slušati niz zanimljivih panela,radionica, predavanja,kvizova i turnira. Na radionicama su mogli usavršiti svoje vještine u Unreal Engineu, Unityju i Blender uz podršku iskusnih mentora. Također su mogli zaigrati sve najpoznatije naslove video igara na računalima i u njima se natjecati. Tu je naravno bilo i njihova vrlo popularna Cosplay, K-POP i SFX Makeup natjecanja po kojem su prepoznatljivi već dugi niz godina. Sudjelovanje na ovogodišnjem Rikonu nije samo izvor zabave, već i prilika da se poveća poštovanje prema znanstvenoj fantastici. Interakcija sa istomišljenicima i sudjelovanje u različitim aktivnostima koje nudi konvencija ostavilo nas je s trajnim uspomenama i jačom povezanošću s ovim maštovitim žanrom.

Linker
05. prosinac 2023 09:25