Algebra je ponovno odnijela pobjedu u PUBG-u

Završila peta disciplina Student Esports Tournamenta

Algebra ponovno odnijela pobjedu u PUBG-u!

Piše: GameHubObjavljeno: 23. prosinac 2022. 14:22

Završena je peta faza Student Esports Tournamenta (SET-a)! Već tri sezone studenti SET-a završavaju u battle royale maniri u PlayerUnknown‘s Battlegrounds (PUBG) igri, a u ovoj sezoni smo po prvi puta spojili timove S i A lige, i to na Miramaru i Erangelu. Kroz dva dana i osam rundi, studenti su prešli skoro 2000 virtualnih kilometara te ostvarili čak 365 killova.

Peta disciplina Student Esports Tournamenta se pokazala kao dobitna disciplina za obrazovne institucije koje do sada nisu imale priliku pokazati se u najboljem svjetlu. U S ligi su nas studenti Algebre podsjetili zašto ih u superlativima spominjemo u kontekstu PUBG - a još od prve sezone Student Esports Tournamenta. Pobjedom na čak dvije mape od odigranih osam, te uz 38 killova uzeli su svoju prvu i jedinu pobjedu na SET - u, te se time spasili od ispadanja u A ligu sljedeće sezone.

Iznenađenje S lige je drugo mjesto ekipe s Fakulteta organizacije i informatike (FOI), koji su inače specijalisti za League of Legends disciplinu, ali su se pokazali uspješnima i u ovoj battle royale disciplini. Treće mjesto su uzeli studenti Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT), te pokazali da su dobri u svim pucačkim disciplinama, neovisno o formatu.

image

A liga je ovoga puta bila dominantija

A liga se pokazala kao dominantnija od dvije u PUBG-u. Prva tri mjesta su dominantno zauzeli redom Sveučilište Sjever (UNIN), Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), te Veleučilište u Bjelovaru (VUB). Statistika bolje nego riječi ukazuje na dominaciju A lige u ovoj disciplini. Od osam mapa, timovi A lige su pobijedili na pet.

Prva tri tima A lige su skupili čak 52 killa više nego prva tri tima S lige. PUBG nas je podsjetio da ne treba zaboraviti na Sveučilište Sjever, te da iako su u drugoj sezoni SET-a pali u A ligu, da su i dalje sposobni dominirati.

Osim proglašenja pobjednika discipline, u svakoj ligi, S i A, dodijeljene su Mikronis MVP nagrade. Za najboljeg pucača A lige proglašen je Filip Rosandić online nadimka xertzy, a u S ligi je tu titulu odnio Ivan Škrljac, online nadimka yuriy. Mikronis svakog MVPa nagrađuje s poklon bonovima u vrijednosti od 700 kn, te ostaje za vidjeti na što će oni poklon bonove potrošiti. Možda na neku Logitech periferiju koja je trenutno na popustu?

image

Ivan Škrljac MVP je S lige

image

Filip Rosandić MVP je A lige

Osim najboljih igrača, nagradili smo i najbolji play PUBG discipline i to u obliku Logitech Best Moments nagrade. Za najbolji play nagrađen je Domagoj Dragić, aka JohhnyNaSty, koji je uz profesionalnu vožnju svog kolege iz tima sa suvozačkog mjesta njihovog pickup kamioneta uspio eliminirati cijeli tim Fakulteta Informatike iz Pule (FIPU). Domagoj je za taj potez nagrađen odličan Logitech G535 wireless headsetom.

Bacite pogled na društvene mreže Student Esports Tournamenta, Instagram, Facebook, Twitter, ali i web stranicu te YouTube kanal kako biste vidjeli napete trenutke PUBG discipline. Nakon napete završnice sezone, studenti su se okupili u Zagrebu na dodjeli nagrada, a više o dobitnicima disciplina, njihovim dojmovima sezone te očekivanjima za iduću, donosimo vam uskoro.

Do tada, ako vas zanima kako to rade pravi PUBG profesionalci, bacite pogled na Logitech best moment discipline na sljedećem linku:

Linker
21. svibanj 2024 12:54