Leon još čeka na finale od 2019. godine kada je sa bivšom organizacijom Natus Vincere osvojio 10. sezonu R6 ESL Pro Lige

DI SU PARE

Britanska esport organizacija ne želi isplatiti Leona Pesića i njegov R6 tim

Iako nikada nisu osvojili značajan "S tier" turnir, Leonova ekipa se uvijek kvalificirala na LAN završnice najvećih Rainbow Six Siege natjecanja.
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 16. studeni 2023. 13:51

Leon “neLo” Pesić i njegov Rainbow Six Siege profesionalni tim koji igra za MNM Gaming, javno tvrde da britanska esportska organizacija nije ispunila svoje ugovorne obveze. Ekipa, koja je sudjelovala na ovogodišnjem BLAST R6 Major Copenhagen, odlučila je prestati predstavljati MNM Gaming i tražiti će novu organizaciju.

Izjava podijeljena na društvenim mrežama od strane osoblja za podršku i igrača, tvrdi da MNM Gaming duguje više od 200.000 funti. Taj iznos uključuje novac koji se duguje navedenim pojedincima, kao i drugim neidentificiranim bivšim igračima i osobljem.

"Ponovljeno smo uvjeravani u plaćanja koja nikada nisu ostvarena, a rokovi postavljeni od strane organizacije konstantno nisu ispunjeni. Ovaj kontinuirani ciklus nepotpunih obveza je poljuljao našu vjeru u organizaciju, ali je imao i svoj danak na naše financijsko i mentalno blagostanje tijekom posljednjih nekoliko mjeseci." Izjava također tvrdi da je MNM Gaming koristio novac iz nagradnog fonda momčadi kako bi djelomično pokrio plaće.

Osnovan 2014. godine, MNM Gaming je dugotrajna organizacija unutar britanske esport scene. Jedan od suosnivača MNM Gaming-a, Daniel "Javelin" Chung, trenutno je predsjednik Odbora za esport timove Velike Britanije (UKETC). 2022. godine, organizacija je napustila NLC, jednu od europskih regionalnih liga League of Legendsa, ostavivši MNM Gaming samo s Rainbow Six Siege momčadi.

Odlaskom i ove momčadi, MNM Gaming neće imati aktivne esport divizije prema njihovoj web stranici. Osim toga, MNM Gaming X račun neaktivan je od 26. rujna.

U 2023. godini, MNM Gaming završio je na 12. - 9. mjestu na Six Invitational 2023, rezultat koji je bio praćen Top 8 završetkom na BLAST R6 Major Copenhagen. Tijekom predsezonskog razdoblja, MNM Gaming putovao je u Japan kako bi sudjelovao na Six Japan Invitationalu, a zatim otputovao u Njemačku kako bi sudjelovao na R6 Central Combine, gdje je ekipa završila na prvom mjestu.

Linker
16. studeni 2023 13:54