Counter Strike

CS:GO Major u Parizu igračima i organizacijama ostvario prihod od 110 milijuna dolara

Prošlogodišnji Major je bio daleko najuspješniji ikada
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 11. siječanj 2024. 12:42

Valve polako otkriva koliko su timovi i igrači zarađivali od prodaje naljepnica posljednjih nekoliko godina. Razvojni studio tvrdi da je 2019. godine StarLadder Major Berlin pridonio timovima i igračima više od 11 milijuna dolara.

Izvještaj također tvrdi da je BLAST.tv Pariz Major najuspješniji CS:GO turnir u smislu prodaje naljepnica, s ukupnim prihodom timova i igrača od preko 110 milijuna dolara. Godine 2022., razvojni studio također je otkrio da su PGL Antwerp i Stockholm Major zajedno donijeli oko 70 milijuna dolara svim timovima i igračima.

Izvještaj detaljno prikazuje koliko je svaki tim i igrač na Pariz Majoru dobio od prodaje skinova i naljepnica, s Contenders timovima koji su odnijeli oko 4,5 milijuna dolara, dok su igrači zaradili gotovo 250.000 dolara. Timovi u Legends grupi zaradili su oko 3,5 milijuna dolara, od čega je oko 200.000 dolara otišlo igračima. Na kraju, Challengers timovi napustili su događaj s 2,6 milijuna dolara, dok su njihovi igrači zaradili oko 200.000 dolara. Stvarni nagradni fond događaja iznosio je 1.250.000 dolara, a pobjednici su osvojili 500.000 dolara. Ovaj događaj također je bio jedan od najgledanijih CS:GO turnira ikad. Razlika u prodaji naljepnica na ovom turniru u odnosu na prethodne događaje smatra se posljedicom lansiranja Counter Strike 2 dok su skinovi i naljepnice bili dostupni te njihovog produljenog razdoblja prodaje. Prodaja naljepnica za Pariz Major trajala je gotovo pet mjeseci jer je bio jedini Major turnir u 2023. godini.

Takve brojke se vjerojatno neće ponoviti u skorije vrijeme na jednom pojedinačnom Majoru s obzirom na to da će se od 2024. godine ponovno održavati dva Majora godišnje, ali ovaj trend jasno pokazuje koliko sudjelovanje na jednom znači.

Team Vitality osvojio je Blast Pariz Major nakon što su se izborili kroz snažnu europsku kvalifikacijsku fazu. Ovaj turnir također je vidio uspon GamerLegiona, koji su osvojili drugo mjesto te Apeksa, koji su osvojili četvrto mjesto.

Linker
27. srpanj 2024 01:32