Najodlikovaniji igrač svih vremena, Nicolai ‘dev1ce‘ Reedtz

Danska CS:GO zvijezda i najodlikovaniji igrač svih vremena vraća se "kući"

Dev1ce ponovno u Astralisu!

Piše: Vedran Jelavić, GameHubObjavljeno: 28. listopad 2022. 14:52

Danska CS:GO zvijezda i najodlikovaniji igrač svih vremena, Nicolai ‘dev1ce‘ Reedtz ponovno je potpisao ugovor s Astralisom, organizacijom s kojom je osvojio četiri Major natjecanja između 2017. i 2019., nakon manje od 18 mjeseci kojih je proveo u Ninjas in Pyjamas.

Ova objava označava povratak na kompetitivnu scenu za Dev1cea, koji je posljednjih 11 mjeseci proveo na klupi NiP-a zbog mentalnih bolesti.

"Ne mogu opisati koliko sam sretan što sam ponovno kod kuće", rekao je u izjavi. “Astralis mi je jako prirastao srcu i svi koji su ovdje neko vrijeme znaju da je to vrlo posebna organizacija s velikim vrijednostima, puno interne podrške, a ja sam više nego spreman pomoći u izgradnji Astralisove budućnosti!”

Dev1ce, koji u početnoj postavi mijenja Asgera ‘Farliga‘ Jensena, vraća se u organizaciju koju je predstavljao tijekom pet vrlo uspješnih godina između 2016. i 2021. Tijekom tog vremena stekao je reputaciju jednog od najboljih igrača u povijesti Counter Strike franšize. Osvojio je rekordnih četiri Major natjecanja za Astralis te je dva puta bio najvrijedniji igrač. S liste postignuća se također mora naglasiti da je zasluženo dobio titulu najvrijednijeg igrača još 19 puta s “manjih” turnira te je bio na listi top 20 najboljih Counter Strike igrača punih osam godina.

Astralis nije otkrio financijske detalje transfera, rekavši da je Dev1ce potpisao "višegodišnji ugovor" s organizacijom.

Dev1ceov povratak dolazi manje od 18 mjeseci nakon što je napustio Astralis da bi se pridružio švedskoj organizaciji Ninjas in Pyjamas u velikom ugovoru navodno vrijednom 700.000 dolara. Objašnjavajući taj potez koji je ostavio cijelu Counter Strike scenu u šoku, izrazio je želju da učvrsti svoje naslijeđe izvan danskog tima i osvoji PGL Major u Stockholmu krajem 2021. godine, NIP-ovom domu i gradu u kojem je živio sa svojom tadašnjom djevojkom.

Dev1ce je postao lice nove ere za NIP organizaciju željnu povratka u svoje dane slave. Ali dok su se rezultati poboljšali nakon njegova dolaska, međunarodni uspjeh ostao je nedostižan. Na Stockholm Majoru, NIP nije mogao ići dalje od četvrtfinala, na veliko razočaranje domaće publike i samog Dev1cea.

Na BLAST Premier jesenskom finalu postalo je jasno da nije sve u redu s dev1ceom, koji je izgledao potišteno nakon šokantnog poraza NIP-a od Team Liquida. Dana 10. prosinca, NIP je objavio da će igrač ostati izvan IEM Wintera zbog zdravstvenih razloga. Dev1ce nikada više nike zaigrao za NIP.

Dev1ceov povratak događa se tijekom jednog od najmračnijih razdoblja u povijesti Astralisovog CS:GO tima. Organizacija se još uvijek pokušava oporaviti nakon što se tim nije uspio kvalificirati za Intel Extreme Masters Rio Major (prvi Major koji će ikada propustiti). Situacija je bila toliko teška da je zahtijevala komentar izvršnog direktora Andersa Hørsholta, koji inače to rijetko radi i drži se podalje kamera i intervjua.

image

Najodlikovaniji igrač svih vremena, Nicolai ‘dev1ce‘ Reedtz

Prvi korak u procesu njihove obnove došao je raskidom ugovora s Kristianom ‘k0nfig‘ Wieneckeom, nakon što je slomio gležanj u tučnjavi s redarima jednog noćnog kluba na Malti tijekom finala ESL Pro Lige, propustivši Major kvalifikacijski događaj. Kasnije je objavljeno da to nije bio izolirani događaj i da je igrač pokazao "agresivno ponašanje" na IEM Koelnu u incidentu koji je uključivao neimenovanog člana ekipe u eteru.

Nakon gotovo godinu dana što je gledao Counter Strike scenu s klupe, očekuje se da će Nicolai doći zahrđao i ne na pravoj razini kakvoj je bio. Iako se nije natjecao, probao je održati formu igrajući ležerniju varijantu CS:GO s drugim danskim igračima, ali možda će mu trebati nekoliko mjeseci da se vrati u formu u kojoj je bio. Elisa Masters Espoo, mali događaj u studenom u Finskoj s 200.000 dolara nagradnog fonda, mogao bi se smatrati savršenom prilikom za Astralis da vrati Dev1cea u akciju.

Trenutni roster Astralisa:

  • Lukas ‘gla1ve⁠’ Rossander
  • Andreas ‘Xyp9x⁠’ Højsleth
  • Benjamin ‘blameF⁠’ Bremer
  • Nicolai ‘dev1ce’ Reedtz
  • Mikkel ‘⁠MistR⁠’ Thomsen (zamjena)
  • Peter “casle” Toftbo Ardenskjold (zamjenski trener)
Linker
20. travanj 2024 00:07