Gotove su prve online kvalifikacije za Red Bull Flick 2022

Tjedni pregled vijesti iz esporta

Esport Report

Piše: Vedran Jelavić, GameHubObjavljeno: 18. listopad 2022. 13:02

Kao i svakog tjedna, GameHub TV donosi pregled najvažnijih vijesti iz svijeta sporta. Krenimo redom.

RED BULL FLICK 2022.

Prve online kvalifikacije za Red Bull Flick 2022 su gotove i imamo prve tri momčadi koje idu na veliku završnicu u Falkensteiner Punta Skala resort. Tigrovi (Maki i Šego), neampojma (Neo i Salted) te Gluh i Nijem koji čine zRoSe i MAT1Z, prvi su finalisti koji su osvojili put na lan finale i podijelili 150.000 faceit bodova.

image

Gotove su prve online kvalifikacije za Red Bull Flick 2022

Dvadesetak parova se sveukupno prijavilo na prvu rundu kvalifikacija na kojem se većina mečeva igrala BO1, osim izuzetaka odlučujućih mečeva koji su bili BO3. Red Bull Flick je inače 2v2 Counter Strike natjecanje s posebno napravljenim mapama od strane Red Bulla i profesionalnih igrača. Ova brža verzija klasičnog Counter Strikea postaje sve popularnija među gledateljima, ali i igračima. Tako će ovoga puta u organizaciji Esport Adrie, najboljih šest parova iz kvalifikacija, 29.i 30. listopada zaigrati double elimination bracket u Falkensteiner Resortu te će najbolji predstavljati Hrvatsku u Kopenhagenu na globalnoj završnici. Osim glavne nagrade, timovi će podijeliti 35.000 kuna te će im svi troškovi puta i smještaja biti pokriveni. Sljedeće kvalifikacije se igraju 22. listopada, a u opisu videa ostavljamo link stranice za više informacija.

REKONSTRUKCIJA ASTRALISA

Bio je težak udarac za Astralis propustiti IEM Rio Major 2022., prvi takav neuspjeh za organizaciju od ulaska u natjecateljski CS:GO davne 2016. godine. Danska organizacija ne shvaća olako ovaj neuspjeh i spremna je napraviti neke promjene za vraćanje stvari na pravi put. Astralis je već stavio na klupu svog glavnog trenera CS:GO tima, Martina "trace" Heldta, i promovirao Petera "casle" Ardenskjolda iz akademskog tima Astralisa kao privremenog trenera.

image

Team Astralis započeo rekonstrukciju

Nakon toga je uslijedio izvještaj Jaxona koji tvrdi da Astralis želi zamijeniti svog trenutnog snajperista, Asgera "farliga" Jensena, za nadolazećeg mladog talentiranog Danca iz tima Sprout, Victora "Staehr" Staehra. Astralisovo zanimanje za mladog riflera počelo je nakon Sproutovog iznenađujućeg rezultata na europskim kvalifikacijama, što je timu dodijelilo status “legende” za nadolazeći IEM Rio Major 2022. Astralis će sigurno morati pričekati dok Major ne završi da bi igraču i organizaciji dali ponudu. I dok čekaju završetak Majora u Riu,

Astralis navodno pregovara i sa Ninjas In Pyjamas da potpišu Nicolai "device" Reedtza i potencijalno ga vrate doma. Ako se sve pokaže točnim, device bi mogao biti prava zamjena za Farlig-a, dok bi Staehr mogao uskočiti u čizme k0nfiga koji je nedavno izbačen iz tima zbog tučnjave na Malti.

LOL WORLDS

Nakon 50 odigranih mečeva u New Yorku, završila je grupna faza Svjetskog prvenstva u League of Legendsu. Nakon završetka skupina, početni mečevi za sljedeću, nokaut fazu turnira izvučeni su nasumično. U grupnoj fazi, T1, JD Gaming, DRX i Gen.G su osvojili titulu nositelja iz svojih grupa, osiguravajući gejm protiv tima koji je završio drugi u skupinama u prvoj rundi nokaut faze. Ti drugi nositelji iz grupne faze bili su Edward Gaming, DWG KIA, Rogue i Royal Never Give Up.

image

Završila je grupna faza Svjetskog prvenstva u League of Legends igri

I će tako ovog vikenda, osam momčadi igrati po jedan BO5, s time da će četiri momčadi biti eliminirane iz natjecanja do završetka četvrtfinala. Nakon četvrtfinala Worldsa, turnir će se preseliti iz New Yorka i vratiti se na put za polufinale, koje će započeti u Atlanti, Georgia 29. listopada. Finale Svjetskog prvenstva održat će se 5.studenog u San Franciscu, Kaliforniji.

MASTERCARD I RIOT GAMES

Financijska tvrtka Mastercard i Riot Games najavili su produženje svog višegodišnjeg globalnog esport partnerstva za League of Legends. Kao rezultat toga, Mastercard će ostati službeni sponzor Svjetskog prvenstva League of Legends, Mid-Season Invitationala i All-Star događaja. Ugovor također uključuje sponzorstvo ceremonija otvaranja događaja.

image

Mastercard produžio partnerstvo s Riot Games

Osim izlaganja brenda na globalnim esport događajima League of Legends, Mastercard će biti predstavljen u samoj igri kroz promocije i postavljanje logotipa, kao i na robu proizvedenu u partnerstvu s Riot Games. Mastercard će također moći svojim klijentima ponuditi brendirane kartice u znaku League of Legendsa koje će se nuditi u bankama diljem svijeta. Nastavak suradnje je objavljen prošli tjedan u New Yorku, gdje se odigrala grupna faza Svjetskog prvenstva, putem VIP događaja pod nazivom ‘Priceless Table at Worlds 2022‘. League of Legends postao je glavni dio Mastercardove marketinške strategije esporta koja snažno podržava LoL esport scenu od 2018.

SENTINELS POTPISALI DVA SVJETSKA PRVAKA

Sentinels su potpisali svjetske prvake Valorant 2022., Gustavo ‘Sacy‘ Rossija i Bryan ‘pANcada‘ Luna, dvojicu brazilskih igrača iz LOUD-a, dovodeći ih za VCT 2023. Sentineli su bili u procesu postavljanja svoje momčadi za VCT 2023 tijekom proteklih nekoliko tjedana, zamjenjujući brojne igrače i prepravljajući svoje trenersko osoblje. Sacy i pANcada pridružuju se Sentinelima nakon odlične 2022.godine s LOUD-om. Brazilski supertim dominirao je svojom regijom cijele godine u Challenger natjecanju, stigao do velikog finala Mastersa u Reykjavíku, a zatim zaključio godinu prikladnom pobjedom protiv OpTica u velikom finalu Championsa 2022.

image

Gustavo ‘Sacy‘ Rossi i Bryan ‘pANcada‘ Luna novi su članovi Sentinelsa

Sacy i pANcada pridružit će se popisu Sentinela koji je gotovo u potpunosti završen. Uz njih će biti lice cijele Sentinels franšize, superzvijezda Tysonu “TenZ” Ngou, kao i nedavno potpisana mlada zvijezda u usponu Zacharyju “zekkenu” Patroneu koji će biti pod vodstvom novog i uspješnog glavnog trenera Dona “SyykoNT” Muira. Popis će navodno popuniti ingame leader Rory “Dephh” Jackson. Kako bi proslavili potpisivanje, Sentinels nudi besplatnu dostavu za sve narudžbe prema Brazilu do kraja ovog mjeseca.

Cijelu epizodu Esport Reporta možete pogledati na linku:

Linker
26. travanj 2024 11:42