Novi stari prvaci u PUBG-u

Tjedni pregled vijesti iz svijeta esporta

Esport Report

Piše: Vedran Jelavić, GameHubObjavljeno: 25. listopad 2022. 10:18

GameHub TV, kao i svakog tjedna, donosi pregled najvažnijih vijesti iz svijeta esporta. Krenimo redom.

ENTROPIQ OSVOJILI A1 ADRIA LIGU u PUBG-u

Drugo PUBG prvenstvo u devetoj sezoni A1 Adria lige dobilo je svog novog starog prvaka. Još jednom je naslov otišao u ruke Entropiqa. Ova nevjerojatna momčad bez problema je obranila prošlogodišnji naslov i postala dvostruki uzastopni prvak A1 Adria lige u Player Unknows Battlegroundsu. Od pozvanih timova, izuzev Entropiqa koji je pobijedio, najbolji nastup imao je tim MForce koji se plasirao na treće mjesto. Najslabiji su bili Sneaky Foxes koji su u šest utakmica imali samo 21 poen i 14 killova što im je donijelo 12. mjesto.

image

Novi stari prvaci u PUBG-u

Entropiq je osvojio naslov skupivši 63 boda i 37 killova u svih šest utakmica što je bio sjajan rezultat. Na drugom mjestu je tim Hall of Game koji je, zanimljivo, imao više killova od Entropiqa, ali manje bodova. Ukupno su imali 47 killova, ali šest bodova manje od prvoplasirane ekipe. I kao što je spomenuto, MForce je bio treći s ukupnih 49 bodova i 30 ubojstava. Navedeni timovi su podijelili tisuću eura nagradnog fonda, s time da je Entropiq uzeo najveći dio od 600 eura, dok su Hall of Game uzeli 300 i Mforce 100 eura.

STARA GARDA OSVOJILA A1 ADRIA LIGU U LOL-u

Nakon vrlo uzbudljivih kvalifikacijskih utakmica, četiri momčadi odigrale su doigravanje za League of Legends pa smo dobili prvaka i u toj igri desete sezone A1 Adria Lige. Stara Garda bila je najbolja momčad natjecanja zbog čega su i osvojili naslov.

Četiri najbolja tima u ovosezonskom natjecanju League of Legendsa bili su Harmony, Fantastic eSports, Whatever Esports i Stara Garda. Bracket nam je donio dva polufinala u kojima smo vidjeli kako se Stara Garda natječe protiv tima Whatever Esports, dok se Harmony borio protiv tima Fantastic.

image

Stara garda prvaci u LOL-u

Kao što se i očekivalo, timovi koji su prošli u finale gornje skupine bili su Stara Garda i Harmony. Međutim, Garda je srušila svoje protivnike pobjedom 2:0 i poslala Harmony u niži bracket. Tamo je Harmony dočekao Fantastic Esports koje su s lakoćom pobijedili i ponovno se susreli s Gardom.

Stara Garda je još jednom pobjedila Harmony, istim rezultatom 2:0. Ova momčad zapravo nije izgubila niti jednu utakmicu u doigravanju, što je pokazalo koliko je njihova igra bila dominantna te su zasluženo osvojili 700 eura.

JANKOS ODLAZI IZ G2 ESPORTSA

G2 Esports jungler Jankos najavio je da se neće vratiti u organizaciju za LEC sezonu 2023. Jankos je putem svog osobnog YouTube kanala objavio da će se preseliti iz momčadi.

"S moje točke gledišta, igrati s igračima s kojima sam igrao bilo je stvarno nevjerojatno, i zaista sam zahvalan što sam mogao igrati sa svima njima," rekao je Jankos u svom videu.

image

Jankos se ne vraća u G2

Od 2018. Jankos je stup kompetitivnog imidža G2. Doveo ga je do tri uzastopna mjesta među četiri najbolja na Svjetskom prvenstvu, a osvojio je Mid Season invitational 2019. Na domaćem terenu, Jankos i G2 zajedno su osvojili pet LEC naslova.

Ove sezone, G2 je završio prvi u LEC Spring Splitu dok su završili kao drugoplasirani u Summer Splitu. Tim se također plasirao među prva četiri na MSI-ju, ali nisu uspjeli napredovati dalje od grupne faze na Svjetskom prvenstvu.

Sljedeće godine, vjerojatno je da će Jankos potpisati ugovor s jednom od najboljih organizacija League of Legendsa jer je još uvijek vrhunski jungler u Europi i u svijetu. U prošlom splitu je bio izabran u drugu All-Pro momčad lige.

LEC sezona 2023. započet će u prvom mjesecu, ali početak transfera za igrače počet će kada isteknu ugovori igrača diljem svijeta 22.11.

G2 RASPUSTIO VALORANT TIM

G2 Esports se oprostio od svog Valorant tima.Vijest dolazi otprilike mjesec dana nakon što je organizacija odbijena za partnersko mjesto Valorant Champions Toura u američkoj ligi Riot Gamesa. Prisjetimo se, G2-u je uskraćeno mjesto u partnerskoj ligi nakon što je izvršni direktor Carlos Rodríguez objavio video na kojem se vidi njegova interakcija s kontroverznim Andrewom Tateom. Organizacija je suspendirala Carlosa na osam tjedana bez plaće prije nego što je konačno odstupio sa svoje uloge u organizaciji.

image

G2 Esports se oprostio od svog Valorant tima

Nakon što je objavljen popis partnerskih timova, više G2 igrača i članova osoblja objavilo je da im organizacija dopušta istraživanje drugih ponuda za sezonu 2023. dok su još pod ugovorom s organizacijom.

G2 je bio najbolji tim u Europi prije nego što je uspostavljen VCT krug, osvojivši šest uzastopnih turnira 2020. i plasiravši se među četiri najbolja u First Strike Europe.

Tim se kvalificirao za dva međunarodna natjecanja na LAN-u. Na VCT Stage 3 Masters u Berlinu 2021., G2 se plasirao među prva četiri, dok je na Stage 1 Masters u Reykjaviku 2022. tim bio među prvih šest.

VALORANT BALKAN SHOWDOWN

Ovog vikenda imamo priliku gledati završnicu Rerootovog Valorant turnira pod imenom Valorant Balkan Showdown koji će se održati u Rerootovom uredu u Osijeku.

image

Valorant turnir u Osijeku

Nakon odigranih kvalifikacija, osmine finala te četvrtfinala, znamo imena četiri polufinalista koja će se ovog vikenda natjecati za titulu najboljeg balkanskog Valorant tima. To su Diamant Esport i KumGaming koji otvaraju natjecanje u subotu, 29.10 u 12 sati, i Cyber Wolves White i Why No Eco koji igraju odmah iza njih, u 14 sati. Finale će se po rasporedu igrati isti dan. Fond nagrada je 1000 eura gdje će najbolji tim osvojiti 500 eura, dok će drugoplasirani osvojiti 300 i trećeplasirani 100 eura. Pedeset eura će također otići u ruke najboljem fraggeru prvenstva kao i MVP-u. Komentatori turnira bit će GALLASANDALLA i Kruška koji su na sceni već poznati kao odlični FPS igrači, tako da sigurno nećete propustiti dobre playeve i killove ovih stručnjaka.


TEAM VITALITY x REWORK

Francuska esport organizacija, Team Vitality, objavila je da se udružila s Rework Paris, oko nove kolekcije odjeće. Kao što je najavljeno u priopćenju, kolekcija obuhvaća nevjerojatnih 135 jedinstvenih proizvoda, a svaki je predmet stvoren krpanjem zastarjelih i starih dresova s ​​predmetima pronađenim u starinskim trgovinama diljem Pariza.

image

Team Vitality udružio se s Rework Paris

Sama kolekcija uključuje 10 pilot jakni, 20 majica s kapuljačom, 15 kratkih ovratnika, 10 joggerica, 10 majica, 20 jastučića, 20 šalova, 15 kapa i 15 marama. Ovo je najveća kolekcija koju je ikada napravio Rework Paris.

BRAWL STARS SVJETSKO PRVENSTVO

Razvojna kompanija i izdavač mobilnih igara Supercell, otkrio je da će se Svjetsko finale Brawl Stars 2022. održati u Disneylandu u Parizu.

Na završnom događaju sezone, 16 timova iz cijelog svijeta natjecat će se za svoj dio bogatog fonda od 500.000 dolara od 25. do 27. studenog. Osim toga, za kupovinu je dostupan i niz tematskih in-game itema za događaj. To će omogućiti obožavateljima da donekle doprinesu nagradnom fondu, koji će ipak biti ograničen na milijun dolara. Uz natjecanje, Brawl Stars će aktivirati brojne atrakcije uključujući predviđanja mečeva i ingame nagrade za gledanje turnira online. Twitch će prenositi sve mečeve koji se odvijaju ta tri dana pa će sigurno biti uključeni dropovi.

image

Brawl Stars SP održat će se u Disneylandu

Brawl Stars, koji je pokrenut 2018., učvrstio je svoju poziciju jednog od najboljih mobilnih esport naslova u zapadnom svijetu. Prethodni pobjednici Svjetskog finala uključuju PSG Esports, Zeta Divison i europski popis Nova Esportsa. I Nova i Zeta Division zastupljeni su na ovogodišnjem Svjetskom finalu, na kojem također nastupaju AC Milan Qlash, Tribe Gaming, NAVI i Team Queso.

Cijelu emisiju pogledajte na linku:

Linker
20. travanj 2024 11:15