Tundra Esports najbolji na svijetu

Tjedni pregled vijesti iz svijeta esporta

Esport Report

Piše: Vedran Jelavić, GameHubObjavljeno: 02. studeni 2022. 15:17

Stiže nam novi pregled najvažnijih vijesti iz svijeta esporta. Krenimo redom.

TUNDRA ESPORTS OSVAJA INTERNATIONAL 2022

Najveći Dota 2 turnir godine je gotov i Tundra Esports su pobjednici The Internationala 2022.

Tundra Esports je pobijedio Team Secret u velikom finalu s 3:0 i nije ostavio dvojbe tko je najbolji tim na svijetu. Prema tradiciji TI-ja, Tundra Esports osim trofeja i titule najboljeg, osvajaju tradicionalno najveći iznos koji se može osvojiti na jednom turniru. To je u ovom slučaju $8.500.000, što je jednako 45% ukupnog nagradnog fonda za ovogodišnje prvenstvo.

Ovo je treći put na turniru da je Tundra Esports dobila Team Secret. Dvije momčadi prvo su se susrele u grupnoj fazi, gdje je Tundra pobijedila 2:0 i osigurala prvo mjesto u skupini B. Nakon gotovb dva tjedna turnira, ova dva tima ponovno su se susrela u finalu gornjeg bracketa. Team Secret je ovaj put bio malo bolji, ali nije uspio proći dalje te je pao u niži bracket. Drugi poraz od Tundre nije bio dovoljan da slomi Team Secret koji je pobijedio Team Liquid 2:1 u finalu nižeg bracketa i vratio se u veliko finale. Ovo je Secretu osiguralo treći i posljednji pokušaj da sruši Tundru, ali opet nije išlo po planu.

Tundra je na kraju stavila točku na i, i razbila Team Secret s čistih 3:0. Ne samo da je Tundra bila superiorna na strateškoj i individualnoj razini u velikom finalu, već je to bila i tijekom cijelog turnira.

image

Tundra Esports najbolji na svijetu

Samo nekoliko timova uspjelo je skinuti mapu s Tundre tijekom cijelog turnira te je tako Tundra ušla u povijesne knjige u Internationalu koji će se pamtiti, ne samo po odličnim igrama nego kao i najčudniji turnir u Dotinoj povijesti zbog arene koja uopće nije bila po standardima Internationala. Ne samo da je bila manja od svih do sada i igrači nisu imali taj International osjećaj kako su navikli, nego su imali velikih problema sa zvukom jer su igrači mogli čuti i komentatore. Kada se to otkrilo, organizatori su odlučili popraviti problem na način da su toliko smanjili razinu zvuka komentatora, da ih na kraju ni publika nije čula. I još na kraju, ovaj International je imao najmanji fond nagrada do sada. Fond je bio samo 19 milijuna dolara. Samo za usporedbu, prošlogodišnji je imao fond od 38,5 milijuna dolara.

TIGROVI IDU U KOPENHAGEN

U Falkensteiner Punta Skala resortu ovog je vikenda održana velika završnica Red Bull Flick turnira.

Jedinstvena stvar kod Red Bull Flicka format je dva na dva. Umjesto uobičajenih pet na pet, Red Bull Flick zahtijeva još bolju komunikaciju nego pet na pet u brzoj akciji na manjim mapama koje su posebno dizajnirane za taj format.

Nakon odigranih hrvatskih online kvalifikacija, dobili smo parove koji su sudjelovali na lan završnici u resortu Falkensteiner Punta Skala u Petrčanima. Za titulu najboljeg hrvatskog kanteraškog para borili su se Marko Mijatović i Gabrijel Šego iz tima Tigrovi te Krunoslav Katalinić i Neo Čikić iz tima Linpe.

image

Tigrovi će predstavljati Hrvatsku u Kopenhagenu

Iako je gaming spektakl u Falkensteiner Fortis Clubu priredio niz nevjerojatno zanimljivih borbi, ekipa Tigrova izdominirala je cijeli turnir i obranila naslov te tako osigurala mjesto u svjetskom finalu Red Bull Flick turnira i ček vrijedan 15.000 kn.

Nagradni fond za završnicu u Kopenhagenu iznosi 50 000 eura, a još jedna zanimljiva vijest za regiju je da su službeni ambasadori Red Bull Flicka za ovu godinu zvijezde G2 Esportsa Nikola ‘NiKo‘ Kovač i Nemanja ‘huNter‘ Kovač. Tigrovi će igrati protiv profesionalnih kanteraša 16. i 17. studenog, a samo jedan par će osvojiti titulu prvaka Red Bull Flicka.

F1 ULAZI U A1 ADRIA LIGU

F1 22 najnoviji je gaming naslov u A1 Adria ligi. Prijavite se i dokažite da ste najbrži na stazi ovog nadolazećeg vikenda, da postanete prvi ikada F1 22 prvak A1 Adria lige i ponesete kući F1 Esports Premium Bundle za računalo vrijedno 1000 eura.

image

F1 22 najnoviji gaming naslov u A1 Adria ligi

Natjecanje će se održati online tijekom dva uzastopna dana na PC verziji igre. Baš kao i u F1, u ​​svakoj od 10 momčadi bit će po dva vozača. Vozači će se utrkivati ​​na osam različitih staza. Startne pozicije bit će definirane kvalifikacijama u jednom krugu. Udaljenost utrke bit će postavljena na 25%, što znači četvrtina ukupnog broja krugova koje pravi F1 vozači naprave na određenoj stazi. Utrke će se održati 5. i 6. studenog sa četiri utrke svakog dana. Prvi dan su u pitanju velike nagrade San Marina, Kine, Austrije i Belgije, dok će drugi dan biti velika nagrada Bahreina, Australije, Abu Dhabija i Brazila.

MINISTAR KULTURE KOSOVA PODRŽAO CS:GO TIM

Jedna lijepa vijest nam dolazi iz regije prije početka Intel Extreme Mastersa u Rio de Jaineru.

Naime, kosovski ministar kulture, Hajrulla Çeku, pomogao je lokalnom CS:GO timu Bad News Eagles da dobiju vize za natjecanje na IEM Rio Major. Prošli tjedan se igrač Bad News Eagles Sener Mahmuti, javno zahvalio ministru na Twitteru što je pomogao njegovom timu da osigura vize za natjecanje u Rio Majoru. Kosovska momčad, Bad News Eagles, kvalificirala se za Major plasmanom na šestom mjesto na IEM Road to Rio 2022 European RMR A događaju.

image

Kosovski ministar kulture pomogao lokalnom CS:GO timu Bad News Eagles

Sve najbolje dečkima iz Bad News Eagles. Našu talentiranu mladež ništa ne može spriječiti da ostvari svoje potencijale”, poručio je ministar kulture, mladeži i sporta. Momčad je u usponu od početka 2022., kada je osnovana kao momčad slobodnih igrača nakon što ih je napustila njihova prethodna organizacija, Team BLINK. Bad New Eagles su se zatim kvalificirali za PGL Major u Antwerpenu i stigli do Legends Stagea. Tim se nadao da će nakon uspjeha potpisati ugovor sa nekom od vrhunskih esport organizacija, ali su odlučili nastaviti kao Bad News Eagles. Prva faza Rio Majora počela je u ponedjeljak, a Bad News Eagles otvorili su turnir protiv brazilskog 00 Nationa na Challengers Stageu gdje su dobili prva tri meča i time prošli prvu fazu.

VALORANT BALKAN SHOWDOWN

Ovog vikenda smo u Osijeku mogli gledati Valorant Balkan Showdown, turnir u Valorantu u organizaciji Reroot gaminga sa fondom nagrada od 1000 eura. Titulu najboljeg tima i ček vrijedan 500 eura zasluženo su dobili igrači slovenski tima Diamant Esports koji je u finalu dobio Cyber Wolves White rezulatom 3:0. Ne samo da igrači Diamant Esportsa nisu izgubili mapu u finalu, nisu je izgubili u cijelom turniru. Četvrtfinale su prošli rezultatom 2:0 protiv Ace Esportsa kao i polufinale protiv Kum Gaminga. Reroot gaming je također imao nagrade za najboljeg fraggera turnira kao i najvrijednijeg igrača. Titulu najvrijednijeg igrača je dobio slovenski igrač iz tima Diamant Esports, Patrik Rozman poznatiji pod nadimkom Patix dok je top fragger bio Yor iz tima Cyber Wolves White. Oba igrača su dobili nagradu od 50 eura za svoj trud i pokazane vještine na samom turniru. Turnir su stručno komentirali Gallasandalla i Kruška koji su prošli tjedan gostovali u našoj live emisiji. Intervju možete pogledati na našem youtube kanalu.

image

Diamant Esports pobjednik je Valorant Balkan Showdowna

Valorant je inače na kompetitivnoj sceni malo više od dvije godine, ali je već ušao u sami vrh esport naslova. Kod nas se navedeni naslov mogao vidjeti u A1 Adria Ligi kao i u studentskim ligama. Ako netko zna kako napraviti kompetitivnu igru i zajednicu, to je Riot Games. Ovaj turnir je imao punu podršku Riot-a te se nadamo da je prvi u nizu jer vidimo da je Valorant scena u regiji dosta jaka i kompetitivna. Čestitke igračima i organizatorima te se nadamo da ćemo ubrzo vidjeti novo izdanje Valorant Balkan Showdowna.

Cijelu emisiju Esport Report pogledajte na linku:

Linker
20. travanj 2024 09:28