Proglašeni najbolji CS:GO igrači

Tjedni pregled vijesti iz esporta

Esport Report

Piše: Vedran Jelavić, GameHubObjavljeno: 17. siječanj 2023. 11:40

Nakon blagdanske pauze u svijetu esporta, ponovno su krenule najave natjecanja i promjena u timovima. Krenimo redom.

HLTV CSGO NAGRADE ZA 2022.

HLTV dodijelio je nagrade za najbolje CS:GO igrače. Dodjela se održala u Space Areni u Stockholmu, gdje je nazočilo gotovo 300 uglednih gostiju koji će proslaviti neke od najboljih Counter-Strike igrača i timova u 2022 godini.

Navijev Oleksandr "⁠s1mple⁠" Kostyliev je postao rekorder i po treći put uzeo titulu CS:GO igrača godine, pothvat koji još nitko nije napravio u svijetu kompetitivnog Counter Strikea. Održao je i govor u kojem je istaknuo kako je patio od depresije tijekom prošle godine nakon što je započela ruska invazija na Ukrajinu, kako je bio odvojen od svoje obitelji i molio da se suosjećanje i dobrota dijele diljem svijeta.

Drugo mjesto je osvojio Vitalityev ZywOo, dok je treće mjesto uzeo Rus Dmitry shiro Sokolov iz Cloud 9. Ugledna ljestvica HLTV-a nije samo okrunila top tri, nego je istaknula i 20 najboljih. Četvrto mjesto je dobio Axile, peto mjesto Niko, šesto Broky, sedmo Monesy, osmo ropz, deveto Kscerato i deseto Stavn iz tima Heroic. Naravno da je i Nikov bratić, Nemanja Kovač aka Hunter takoder dobio poziciju u top 20 i zauzeo 14. mjesto.

Uz ljestvicu najboljih igrača, tu su bile i nagrade za najbolji muški i ženski tim koju su dobili Faze clan i nigma galaxy. Najbolja igračica 2022. godine bila je Rumunjka Ana Dumbrava iz nigma galaxya, dok je nagrada za najboljeg rookijea otišla u ruke Monesya iz G2 esportsa. Najboljim trenerom je proglašen Blade iz ukrajinskog Navija, dok je najbolji ingame leader Karrigan, što ne čudi jer su ipak najbolji tim godine. Najbolji AWPer 2022. je naravno simple, dok su najbolji otvarači i zatvarači rundi Niko i Axile.

HUMMEL JE NOVI SPONZOR TEAM VITALITYJA

Europska esport organizacija Team Vitality najavila je trogodišnje partnerstvo s danskim brendom sportske odjeće Hummel. Kao rezultat dogovora, obje su strane pokrenule novu zajedničku kampanju pod nazivom “Let‘s play together”. Kampanju je predvodilo lansiranje novog esport dresa Team Vitalityja, a planirane su i fizičke i digitalne aktivacije tijekom 2023. godine.

image

Danski brend sportske odjeće Hummel novi je sponzor Team Vitalityja

Partnerstvo predviđa da Hummel zamijeni Adidas kao partner organizacije za sportsku odjeću. Njemačka tvrtka za sportsku odjeću je surađivala s Team Vitalityjem od 2017., i lansirali su proizvode poput ograničene serije tenisica i službenih dresova.

I tako će sve ekipe Team Vitality od sada nositi Hummel dresove. Zanimljivo je da oba brenda imaju logo koji prikazuje pčelu, tako da je ova suradnja u neku ruku prirodna za obje strane.

Hummel je inače osnovan prije 100 godina u Danskoj i jedan je od vodećih brendova sportske odjeće u svijetu. Tvrtka je službeni dobavljač za dansku nogometnu reprezentaciju, kao i brojne rukometne i nogometne momčadi, uključujući Everton i Real Betis. Hummel je u svijetu esporta najpoznatiji po partnerstvu s danskom organizacijom Astralis.

DOTA 2 MAJOR LOKACIJE

Valve je otkrio lokacije za svoja tri glavna turnira Dota 2 koji će se održati 2023. godine. Zimska turneja će kulminirati u peruanskoj Limi, dok će proljetna turneja završiti Berlin Majorom. Konačno, Indonezija će biti domaćin velikog događaja Summer Tour s Bali majorom.

Uz najavu gdje će se održati Major, također je otkriveno da će organizatori turnira ESL Gaming (Berlin), 4D Esports (Lima) i IO Esports (Bali) biti domaćini natjecanja. Ovo je prvi put da će se Major održati u Peruu i Indoneziji, a Njemačka je do sada domaćin četvrtog Majora. Prethodne zemlje koje su ugostile Majore uključuju Ujedinjeno Kraljevstvo (2018.), Francusku (2019.) i Ukrajinu (2021.).

image

Poznate lokacije za tri glavna turnira Dota 2

Prošla godina je uključila dva Dota 2 Majora, s ESL-om koji je bio domaćin događaja u Stockholmu i PGL-om koji je osigurao Major u Arlingtonu, u Teksasu. Što se tiče gledanosti, oba Majora istaknula su uspješne rezultate.

Potrebno je napomenuti da je vlada Perua proglasila izvanredno stanje u Limi i u tri druge regije nakon nekoliko tjedana prosvjeda zbog imenovanja novog predsjednika Dine Boluarte, a nakon što je bivši predsjednik Pedro Castillo smijenjen s dužnosti i pritvoren zbog nezakonitog pokušaja raspuštanja Kongresa. Procjenjuje se da su dosad izgubljena oko 42 života, a u sklopu prosvjeda dogodilo se više od 100 blokada cesta pa nike nemoguće da zbog cijele situacije Major u Limi ipak bude otkazan.

BLAST MAJOR RMR LOKACIJE U PARIZU

Organizator Esports turnira BLAST objavio je lokacije za tri CS:GO Regional Major Ranking turnira. Po prvi put u četiri godine, RMR-ovi će biti organizirani regionalno u Europi, Aziji i Americi.

Američki RMR održat će se u Monterreyu u Meksiku, a vodit će ga Liga Ace Esports. Organizator je poznat po održavanju događanja diljem latinoameričkog tržišta u naslovima kao što su Valorant, Apex Legends i Call of Duty.

Asia RMR kreće u Ulan Batoru, glavnom gradu Mongolije, a organizirat će ga MESA. Tijekom 2022. godine, MESA je bila domaćin domaćih CS:GO natjecanja uz PUBG Mobile.

image

Poznate lokacije za tri CS:GO Regional Major Ranking turnira

Za europski RMR, Blast će preuzeti odgovornost i biti domaćin događaja u Kopenhagenu. U rujnu 2022. službeno su objavili da će ugostiti prvi CS:GO Major u Francuskoj koji će se održati u svibnju ove godine. Datumi za svaki regionalni RMR tek trebaju biti otkriveni.

Prije otkrivanja informacija o lokacijama RMR-a, BLAST je najavio svoj kalendar BLAST Premier 2023 s planovima za domaćinstvo sedam vlastitih velikih turnira s ukupnim nagradnim fondom od 2,4 milijuna dolara.

Cijelu epizodu Esport Reporta pogledajte na linku:

Linker
25. travanj 2024 06:45