FER je odnio pobjedu u LOL-u

Nakon četiri sezone SET-a

FER zasjeo na tron League of Legends discipline

Piše: GameHubObjavljeno: 25. svibanj 2023. 11:46

Nakon prvotne akcije na CS:GO terenima i napetih utakmica na virtualnim stadionima Rocket League-a, 16 tehničkih fakulteta diljem Hrvatske, točnije njihove esport sekcije, svoja rivalstva preselila su na svima poznati Summoner’s Rift. Treća u nizu odigranih disciplina četvrte sezone bila je League of Legends (LoL), a kao i svake sezone, nije prošla bez odličnih playeva, čudnih champion pickova i napetog finala!

image

SANDY je MVP lige A

S obzirom na to da pulski studenti, koji su prošle sezone apsolutno dominirali disciplinom u svim matchevima, nisu igrali u istom sastavu, bilo je sigurno da će se na vrhu tablice ponovo naći neki novi tim, a kao najveći favoriti isticali su se titani studentskog League of Legends-a s Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina (FOI), uvijek odlična ekipa s Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) kao i ekipa s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka. Na veliko iznenađenje svih ekipa, od samog starta odličnu predstavu pokazali su i studenti s Veleučilišta u Bjelovaru. Kroz konzistentan performans svog bot lane dvojica, dokazali su da su ove sezone zasluženo među najboljima. Borili su se do samog kraja, priredili su playeve koji će zasigurno ući u SET anale, a svoj nastup su okrunili visokim trećim mjestom. Njihov “kriptonit” bila je ekipa s FOI-a koja je od početka discipline pokazala dominaciju i naznake o potencijalnom i dugo očekivanom povratku LoL titule u Varaždin. Mijenjali su laneove, pokazali da znaju kombinirati veliki broj championa, ali čak im ni vanserijski nastup njihovog adc-a, Sitra, u finalnoj Bo5 seriji nije bio dovoljan kako bi porazili FER-ovce.

image

S1TAR je MVP lige S

Studenti s FER-a u treću disciplinu SET-a ušli su kao glavni favoriti, a svoju ulogu opravdali su u svakom pogledu i nakon četiri sezone napokon su uzeli League of Legends titulu i postali su novi vladari Summoner’s Rifta. U finalnu Bo5 seriju došli su pobjedama kroz ‘Upper Bracket’, a svoje najveće rivale, FOI, pobijedili su u čak dvije serije. U velikom finalu igrali su odlično, a uz male poteškoće u četvrtom meču serije, izveli su fantastične “steal-ove” najbitnijih objectiv-a na mapi i osigurali si prvo mjesto League of Legends discipline Lige S.

Trenutno se igra pretposljednja disciplina te ujedno i najnovija igra u rosteru, Rainbow Six Siege, a finalne mečeve lige A i lige S možete pratiti na službenom Twitch kanalu SET-a!

Finale League of Legends discipline lige S pogledajte ovdje:

a najbolje trenutke League of Legends discipline pogledaj ovdje:

Linker
19. travanj 2024 15:24