Slackin‘

Hakeri provalili u Disney i ukrali veliku količinu tajnih podataka

Tvrdnje navode da je Nullbulge prikupio sve informacije preko Slack servera
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 15. srpanj 2024. 13:42

Disney se trenutno čini kao vodeća sila u stvaranju sadržaja. Osim novog filma Deadpool koji izlazi ovog mjeseca, mnogi Disneyjevi projekti imaju nadolazeća ili aktualna izdanja. Mnogi obožavatelji Marvela s nestrpljenjem iščekuju film Marvel 1943: Rise of Hydra, koji je privukao dodatnu pažnju zahvaljujući traileru koji prikazuje mogućnosti Unreal Engine 5. Disney je također uspostavio nove veze te će surađivati s Epic Gamesom na metaverzumu koji će biti povezan s Fortniteom. Naravno, toliko ambicioznih planova čini posebno važnim za tvrtke poput Disneyja da štite svoje podatke. Situacije poput curenja informacija iz Insomniac Games studija 2023. godine pokazuju da mnogi ljudi žele vidjeti na čemu rade vrhunske tvrtke, čak i ako su informacije ukradene.

Prema izvješćima, hakerska grupa poznata kao "Nullbulge" ukrala je više od jednog terabajta podataka od Disneyja. Nije sa sigurnošću poznato što ti podaci sadrže, a trenutno je dostupno vrlo malo informacija koje potvrđuju vjerodostojnost ovih tvrdnji. Tvrdnje navode da je Nullbulge pristupio Disneyjevom Slack serveru i prikupio informacije o nadolazećim projektima tvrtke, uključujući konceptualnu umjetnost za Disneyjeve igre. Ova izvješća također sugeriraju da su prikupljeni podaci o prijavama i osobni podaci zaposlenika. Trenutno Disney nije odgovorio na upite medija o ovom pitanju, što dovodi u pitanje istinitost situacije.

U slučaju da su hakeri doista provalili u Disneyjeve privatne informacije, mogla bi se očekivati izjava slična onoj koja je dana kad je Rockstar Games bio hakiran. Provale u Slack kanale tvrtki čini se kao zajednički obrazac u nedavnim hakerskim napadima na velike tvrtke. U slučaju Rockstara, dokaz je na kraju isplivao te se curenje informacija doista dogodilo. Procijenjeni troškovi curenja informacija iz Rockstara iznosili su približno 5 milijuna dolara, a to curenje je sadržavalo više od 90 videozapisa iščekivanog Grand Theft Auto 6, u trajanju od oko sat vremena. Ako je Nullbulge doista izveo ovakav napad u količini od jednog terabajta, opseg ove provale mogao bi biti kolosalan.

Linker
07. rujan 2024 00:20