FIPU se plasirao na Amazon University Esports Masters

Najbolji esport timovi zaigrat će u kvalifikacijama prestižnog turnira

Hrvatski studentski esportaši u Europi

Piše: GameHubObjavljeno: 02. ožujak 2023. 14:07

Studentska esport scena u Hrvatskoj posljednje dvije godine ide uzlaznom putanjom, a tome u prilog govori sve više esport sekcija koje se osnivaju na sveučilištima i veleučilištima diljem zemlje. Misija Good Game Globala je bila jasna - Student Esports Tournament mora služiti dizanju svijesti o esportu u Hrvatskoj te aktivno sudjelovati u izgradnji studentske esport infrastrukture diljem zemlje.

Proširenjem na čak devet gradova diljem Hrvatske, SET se pobrinuo da esport i gaming nisu više samo aktivnosti kojima se studenti bave u svoje slobodno vrijeme, nego sve više postaju dio redovnog programa putem kojeg, u ovisnosti o svom uspjehu, esport timovi u ime svog fakulteta osvajaju prestižne nagrade i osiguravaju prepoznatljivost unutar nacionalnih granica, ali i diljem Europe.

Prilikom pripreme 3. sezone Student Esports Tournamenta, postalo je jasno da je natjecanje spremno za iskorak u Europu te je postignut dogovor da SET postane nacionalni kvalifikacijski turnir za Amazon University Esports Masters (AUEM), konkretno kao dio Rocket League i League of Legends natjecanja. Sam AUEM predstavlja seriju regionalnih međusveučilišnih esport natjecanja na kojem se studenti nadmeću s ciljem da postanu europski prvaci u više različitih esports naslova.

image

FIPU se na turnir plasirao i u igri Rocket League

S obzirom na League of Legends plasman koji su ostvarili u trećoj sezoni SET-a, svoje mjesto na AUEM kvalifikacijama osigurali su pobjednički tim discipline, Fakultet informatike u Puli te drugoplasirani Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina. Dečki s pulskog sveučilišta Jurja Dobrile svoje mjesto među najboljim studentskim timovima moći će pronaći i u Rocket League disciplini, a njima će se pridružiti najtrofejniji fakultet u povijesti Student Esports Tournamenta, tri puta zlatna ekipa s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

image

TVZ je najtrofejniji fakultet u povijesti Student Esports Tournamenta

image

FOI se također plasirao na AUEM

Ovim kvalifikacijama studentska esport scena u Hrvatskoj otišla je korak dalje i to velikom zaslugom ekipe iz Good Game Globala i njihovih partnera koji marljivo rade na tome da svaka nova sezona Student Esports Tournamenta bude bolja od prethodne. Uspjeh SET-a, kao elitnog nacionalnog studentskog natjecanja, je dokaz da Hrvatska ima jako talentirane mlade esportaše koji zasigurno imaju potencijal ostvariti iznimne rezultate na internacionalnim natjecanjima te tako predstaviti svoju obrazovnu instituciju kao i domaću esport scenu u najboljem svjetlu.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez potpore svih dosadašnjih partnera Student Esports Tournamenta: Superology, Mikronis, Logitech, Raw Fury, Podravka, Nanobit, Notch, White Shark, AdScanner, ArsFutura, Infobip i Samsung.

Dok čekate početak nove sezone, svakako bacite pogled na uzbudljiv aftermovie koji vam je pripremila ekipa iz Good Game Globala i zapratite društvene mreže Student Esports Tournamenta, Instagram, Facebook, Twitter. Također, posjetite SET web stranicu i preplatite se na službeni SET YouTube kanal:

Linker
02. ožujak 2023 14:07