Povijesni događaj inauguracije esporta u OI održat će se u Singapuru

Inauguracija esporta u Olimpijske igre

Piše: GameHubObjavljeno: 08. svibanj 2023. 15:26

Međunarodni olimpijski odbor, zajedno sa Singapurskim nacionalnim olimpijskim vijećem, objavio je detalje o inauguralnom Tjednu olimpijskog esporta. Ovaj povijesni događaj gdje će se po prvi puta pod olimpijskom zastavom natjecati i esportaši, održat će se u singapurskom Suntec centru od 22. do 25. lipnja 2023.

Inauguracijski Tjedan olimpijskog esporta četverodnevni je festival virtualnih sportova i igara koji je osmislio MOO i održava se u Singapuru. Vrhunac tjedna bit će prvo finale uživo Olimpijske esport serije 2023. – globalnog virtualnog i simuliranog sportskog natjecanja MOO-a, koje se provodi u suradnji s međunarodnim federacijama i izdavačima igara. Kvalifikacijske runde u bejzbolu, šahu, motosportu i jedrenju već su u tijeku, a natjecatelji imaju za cilj doći do finala u Singapuru i natjecati se pred navijačima za prestižnu titulu pobjednika Olimpijske Esports serije.

Nedavno je objavljeno kako je u esport Tjedan ipak uključen i Fortnite, iako se od početka planiranja ovog događaja pretpostavljalo kako nijedna od "nasilnih" igara neće naći svoje mjesto na OI. Naime, Međunarodni olimpijski odbor ne želi da se uz Igre veže ikakvo nasilje, a većina kompetitivnih videoigara u suštini koristi nasilne aktivnosti. No, kompromis je postignut pa umjesto pucanja na protivnika, natjecatelji će gađati mete. U Fortniteu će tako biti dizajniran poseban otok/mod gdje će se igrači natjecati u preciznom gađanju. Na događaj će biti pozvano 12 igrača iz Fortnite Champion Series 2023. da se natječu na globalnoj pozornici. Posebno dizajniran Fortnite Creative Island, napravljen da odražava natjecanje u sportskom streljaštvu, stavit će na test preciznost ciljanja igrača i upravljajnja okruženjem u igri. Sva uzbudljiva finala prenosit će se globalno na Olympics.com i olimpijskim društvenim kanalima.

Ulaznice za Tjedan olimpijskog esporta dostupne su za kupnju već sada, s općom ulaznicom koja počinje od 10 SGD po danu, a trodnevne propusnice dostupne su od 20 SGD. Ulaznice se mogu kupiti ovdje.

Za dodatne informacije o Tjednu olimpijskog esporta, posjetite Olympics.com.

Linker
26. travanj 2024 10:59