WOP WOP

Kapetan danske nogometne reprezentacije pokrenuo svoju esport organizaciju

Nogometaš AC Milana i danski reprezentativac Simon Kjær najavio je osnivanje vlastite esports organizacije pod imenom WOPA Esport.
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 22. travanj 2024. 12:02

Danska esport organizacija ući će u svijet Counter-Strike 2 nakon potpisivanja četiri igrača iz CEPTER BITSKINS tima. Osnivač portala za counter strike i esport vijesti HLTV, Martin Rosenbæk, pridružit će se kao suvlasnik. HLTV je objavio da Rosenbækova obiteljska tvrtka Rosenbæk & Sønner posjeduje 10% udjela u WOPA-i, dok Rosenbæk osobno posjeduje 1%. Nicolai Orbe imenovan je kao direktor organizacije.

Kjær se pridružuje sve većem broju nogometaša koji su uložili u esport sektor. Prošle godine, igrači poput Viniciusa Jr-a, Lionela Messija i Pontusa Janssona postali su suvlasnici poznatih esport organizacija LOUD, KRU Esports i GODSENT. Osim toga, nogometaši poput Oleksandra Zinčenka i Casemira također imaju esport organizacije usmjerene na Counter-Strike.

35-godišnji branič je vrlo poznato ime u europskom nogometu, igrao je za klubove poput Lillea, Fenerbahçea i Seville prije nego što je 2020. godine došao u AC Milan. Trenutačno je i kapetan danske nogometne reprezentacije. Prema njegovoj izjavi, odluka o ulasku u svijet Counter-Strike 2 također je posljedica njegove ljubavi prema igri. U objavi na društvenim mrežama izjavio je: "Volim igrati Counter-Strike i nadam se da ću moći pomoći mladim djevojkama i dječacima da pronađu i njeguju svoju strast."

U ovom trenutku nema detalja o tome hoće li se organizacija proširiti na druge igre. Prema WOPA Esportsu, osnovni cilj organizacije je stvaranje zdrave, netoksične zajednice i razvoj danskih talenata.

Linker
22. travanj 2024 12:03