Iako Luka nije imao dobre rezultate sa francuskom esport organizacijom, malo je vjerojatno da će ući u 2024. sezonu bez tima.

 ASHISH MATHEW
Službeno

Luka Perković više ne igra za Team Vitality

Pred početak sezone League of Legends EMEA Championship 2024., Luka "Perkz" Perković, jedan od najiskusnijih i najboljih mid lanera u regiji i svijetu, postao je slobodan igrač.
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 30. listopad 2023. 10:52

S nadolazećom sezonom 2024. League of Legends EMEA Championship-a, Luka "Perkz" Perković, jedan od najiskusnijih mid lanera u regiji i jedan od najboljih igrača na svijetu, postao je slobodan igrač nakon što ga je Team Vitality službeno pozdravio. Ovaj odlazak, koji je prvotno prijavljen ranije ovog tjedna, sada je potvrđen od strane Luke i francuske esport organizacije.

U emotivnom videu koji označava njegov odlazak, Team Vitality izrazio je svoju zahvalnost za dvogodišnje razdoblje koje je Perkz proveo s organizacijom. Perkz se pridružio Vitalityu krajem 2021. godine, preuzimajući ulogu od "LIDER-a" u onome što je prvotno smatrano europskim supertimom. Unatoč visokim očekivanjima, tim nije uspio potpuno ostvariti svoj potencijal, što je dovelo do promjena u sastavu. Tijekom tog razdoblja, Perkz je ostao centralna figura i vođa tima.

Vitality je imao snažan početak ovogodišnje sezone, osiguravajući prvo mjesto u redovnom dijelu Zimske Split sezone. Međutim, njihov zamah je splasnuo tijekom grupne faze, te su se uspjeli oporaviti tek u doigravanju proljetne sezone, na kraju završivši na trećem mjestu. Nažalost, ovaj uspjeh se nije prenio na ljeto, te je Vitality završio svoju utrku tijekom redovnog dijela sezone. Za Perkza, ovo označava najlošije izdanje u regijskom natjecanju od početka njegove karijere.

Odluka Team Vitalityja o rastanku s Perkzom označava početak značajne obnove sastava dok teže ponovnom pozicioniranju u konkurentskom LEC okruženju. Perkzova dostupnost na tržištu sigurno će izazvati interes raznih timova koji žele ojačati svoje sastave. Kao veterana "Midlane" pozicije s bogatim međunarodnim iskustvom, donosi ne samo impresivne mehaničke vještine, već i vrijedne vođene kvalitete. Iako službena izvansezonska razdoblja za kompetitivnu scenu Lige obično počinju u prosincu nakon završetka Svjetskog prvenstva, nedavne najave nekoliko timova koji dopuštaju svojim igračima istraživanje novih prilika i pojava novih organizacija već su potaknule uzbuđenje među navijačima za LEC sezonu 2024.

Linker
04. prosinac 2023 12:01