cs i sc 2

Najavljena 2 esport naslova za Svjetsko prvenstvo u Rijadu

Starcraft 2 će navodno imati najveći nagradni fond koji je naslov ikada vidio
Piše: JL.Objavljeno: 06. veljača 2024. 11:06

Malo informacija je otkriveno za Counter Strike 2 ali se zna da će pobjednik Intel Extreme Mastersa u Katowicama 2024, koji je trenutno u tijeku, dobiti direktni poziv na turnir. Više informacija je objavljeno za StarCraft 2 natjecanje. Pobjednici SC2 Masters Summer i Winter - "Serral" i "Clem", već su se kvalificirali sa još četiri najbolja igrača sa IEM Katowica i ESL SC2 Master Spring turnira koji se tek trebaju održati. Preostali igrači će se kvalificirati putem regionalnih ljestvica i otvorenih kvalifikacija.

Esports World Cup je esport natjecanje koje uključuje događaje u više esport naslova, a održava se u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji. Esports World Cup organizira Zaklada za Svjetski Kup u esportu, koju financira vlada Saudijske Arabije.

Detalji o nagradnim fondovima za CS2 i StarCraft II događaje na Esports World Cup nisu objavljeni. Točan broj timova koji će se natjecati na Esports World Cup Counter Strike 2 događaju također, nije objavljen. Međutim, organizator turnira ESL FACEIT Group, najavili su da će StarCraft II događaj imati najveći nagradni fond koji je naslov ikada vidio. Esports World Cup je dio Nacionalne strategije za igranje i esport Saudijske Arabije. Pokretanje Esports World Cup, zajedno s ulaganjem Saudijske Arabije u esport prostor, naišlo je na kritike zajednice zbog tzv. “esportswashing”. Taj se termin koristi kako bi se opisao navodni pokušaj zemlje da skrene pozornost sa kršenja njenih ljudskih prava u vezi s pravima LGBTQ+ osoba i pravima žena.

Linker
27. srpanj 2024 05:46