Održan je još jedan Good Game Global

 PAVLE LETICH
Održan Good Game Global

Najbolje tehnološke tvrtke i ljubitelji esporta na jednom mjestu

Piše: GameHubObjavljeno: 04. travanj 2023. 12:35

Od 31. ožujka do 1. travnja, deveti paviljon Zagrebačkog Velesajma ugostio je šesto izdanje humanitarnog esport natjecanja - Good Game Zagreb 2023. Najbolje tehnološke tvrtke regije prezentirale su svoje gaming vještine i zaigrale CS:GO za udruge po svom izboru.

Good Game Global ispunio je sva očekivanja i organizirao dosad neviđeni esport spektakl, a produkcijski najzahtjevnije izdanje ovog B2B natjecanja držalo je sve posjetitelje i ljubitelje esporta, kao i online publiku, na rubu njihovih stolica. Kroz online dio natjecanja održanog u tjednu prije završnice na Velesajmu, ekipe su svojim performansom ostvarile plasman putem kojeg je kreiran sustav parova za veliko finale. S druge strane, LAN finale je kroz dva dana napetih mečeva, odlične energije i profesionalne esport atmosfere ugostilo preko 2000 posjetitelja.

image

Više od 2000 posjetitelja pratilo je napetu završnicu Good Game Globala

PAVLE LETICH

Nakon 63 odigrane mape, na Good Game Zagreb tron zasjela je ekipa iz Spana koja se na popisu timova našla po prvi put, ali koja je od početka smatrana jednim od najvećih favorita. U napetoj završnici s rezultatom 2 naprema 0 u mapama, pobijedili su ekipu Happeninga, ‘Happening Black’, koji su zauzeli drugo mjesto, dok su se na trećem mjestu našli prošlogodišnji viceprvaci, CloudSense.

image

Ovogodišnji pobjednici su iz tvrtke Span

Kao i svake godine, ekipe su se osim esport prestiža među svojim kolegama natjecale za nagrade koje su donirane u dobrotvorne svrhe pa su tako novčana sredstva u sveukupnom iznosu od €7,000 ove godine pripala Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma, Hrvatskoj mreži za beskućnike i Udruzi Šapica. Uz CS:GO akciju, posjetitelji su mogli uživati u brojnim popratnim aktivacijama i turnirima, a čitava organizacija ne bi bila moguća bez glavnih partnera i sponzora, Porsche Inter Auto, Databox i HGSPOT.

Nakon pobjedničke ceremonije, natjecatelji, njihovi navijači kao i svi partneri projekta uživali su na afterpartyju kojeg su predvodili duo Krankšvester, 2Kitice i DJ Sasha Barthezz.

image

Za dobar after i ove se godine pobrinuo duo Krankšvester

CEO Good Gamea, Nikola Stolnik, naglasio je kako je ovo B2B esport natjecanje pružilo dosad neviđeno iskustvo navijanja u prijateljskoj atmosferi. "Jedinstveno je iskustvo utoliko što se međusobno natječu i dva dana druže kolege tehnoloških kompanija, koji se međusobno poznaju u privatnim životima. Upravo tako stvaramo žar zavijanja jer jedno je navijati za klubove čije igrače vjerojatno nikada nećemo vidjeti uživo, a potpuno druga razina je navijati za kolege iz firme koje osobno poznajemo. Hvala svim sudionicima i partnerima koji su nam omogućili priliku za organiziranjem GGZG23, vidimo se iduće godine na još većoj razini!”, zaključio je Stolnik.

Linker
23. travanj 2024 22:57