Lord Bendtner

Nicklas Bendtner lansirao investicijsku tvrtku za esport

Nogometaši sve više i više investiraju u esport
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 16. srpanj 2024. 13:26

Nicklas Bendtner, bivši nogometaš Premier lige i danske nacionalne momčadi, najavio je osnivanje investicijske grupe za esport. Legendary Gaming Group već je uložila u tvrtke povezane s esport industrijom, uključujući New Breed Agency, Legendary Arena, Team Singularity, i još jednu marku koja još nije objavljena.

Godine 2020. Bendtner se zaljubio u CSGO, započevši manji gaming tim i na kraju igrajući na showmatchu u Kopenhagenu pod organizacijom BLAST. Svoju ljubav prema igrama sada podiže na novu razinu ulaganjem u industriju. Bendtner, koji je godinama igrao za Arsenal, stekao je titulu “Lord Bendtner” kao priznanje za svoje talente na terenu. Od početka 2024. godine, Bendtner radi na razvoju Legendary Gaming Group, a tvrtka se sada priprema za prikupljanje početnog kapitala kako bi ušla u sljedeću fazu širenja.

Nakon objave ove vijesti, osnivač Team Singularityja, Atle Stehouwer, izjavio je:

"Presretan sam i počašćen što smo pronašli pravi dom za Team Singularity pod okriljem Legendary Gaming Group i što smo uspjeli okupiti snažnu vlasničku grupu koja će formirati temelje Legendary Gaming Group. Nogometaši vole ulagati u esport industriju. Kroz godine smo vidjeli desetke profesionalnih nogometaša kako ulaze na ovu scenu na različite načine. Od Davida Beckhama s Guild Esportsom do Sergia Aguera koji je osnovao KRU Esports, neka od najvećih imena u najvrijednijem sportu na svijetu ulaze u natjecateljsku gaming scenu."

Govoreći o osnivanju tvrtke, Bendtner je rekao: "Zaista sam zadovoljan timom koji smo okupili u Legendary i radujem se što ću biti dio nečega većeg u industriji koja me fascinira." Također je izjavio da njegova "točna uloga" još uvijek nije 100% određena, ali će biti aktivna uloga u organizaciji.

Linker
08. rujan 2024 01:43