Saudi Strike 2

Niko Kovač odlazi u supertim iz Saudijske Arabije?

Niko je zauzeo mjesto u top pet najboljih 20 igrača na HLTV-ovoj ljestvici u svakoj godini provedenoj s G2.
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 03. studeni 2023. 13:22

Nikola "⁠NiKo⁠" Kovač je navodno na rubu odlaska iz Counter Strike tima G2 Esports. Pridružiti će se ekipi Falcons u multimilijunskom transferu, prema izvještaju neLa s 1pv.fr. Već se neko vrijeme šire glasine o Nikovom mogućem prelasku u saudijsku organizaciju jer je G2 u nemogućnosti mu isplatiti željenu plaću za nastavak suradnje. Također se spominje da je G2 otvoren za ponude za Ilyju "⁠m0NESY⁠" Osipova, a ukoliko bi transfer ruskog AWP igrača zaista zaživio, također bi zahtijevao značajnu naknadu u milijunima. No, zasad se nisu pojavile konkretne promjene. Ranije su kružile glasine koje su povezivale m0NESY-a s prelaskom u Falcons, zajedno s NiKom, uz naznake da je ruski igrač željan nastavka suradnje s bosanskom superzvijezdom. Generalni direktor G2-a Petar Marković, je izričito opovrgnuo tu mogućnost, tvrdeći da G2 "nema namjeru prodati m0NESY-a ni po koju cijenu."

NiKo je proveo protekle tri godine u G2, ostvarujući nekoliko visokih plasmana na značajnim događajima kao što su osvajanje dva Intel Extreme Mastersa ove godine, Koln i Katowice. Međutim, unatoč individualnim uspjesima, G2 se borio doseći razinu dominacije koja bi bila dostojna njegovih vještina.

Pridruživanje ekipi Falcons pružit će NiKu priliku za suradnju s iskusnim osvajačima Majora, Dannyjem "⁠zonic⁠" Sørensenom i Emilom "⁠Magisk⁠" Reifom. Tu su i druga imena poput Marca "Snappi" Pfeiffera za kojeg se također priča da bi mogao otići u ekipu Falconsa te bi vjerojatno bio i in-game-leader navedenog supertima.

Ovaj transfer predstavljao bi značajnu promjenu za NiKa, koji unatoč impresivnoj karijeri još nije osvojio naslov Major prvaka.

Linker
10. prosinac 2023 09:53