SET

Odigrana je završnica pete sezone Student Esports Tournamenta

LAN završnica, koja je trajala od 16. do 18. veljače, bila je prilika za studente da pokažu svoje vještine i talent pred publikom i kolegama.
Piše: GameHubObjavljeno: 21. veljača 2024. 11:04

Student Esports Tournament, jedan od najpoznatijih studentskih esports događaja u Hrvatskoj, doživio je povijesni trenutak. Petu sezonu završio je u spektakularnoj LAN završnici koja se održala u prostorima Infobipa, prvog hrvatskog Unicorna, u Zagrebu prošlog vikenda.

image

Foto: Pavle Letić

Prvi dan bio je rezerviran za neformalne mečeve u popularnim igrama Valorant i League of Legends, gdje su studenti zaigrali uz zaposlenike Infobipa i organizatore natjecanja iz Good Game Global.

U subotu su se održala finala u Valorant i League of Legends disciplinama, s napetim Bo5 serijama koje su pružile uzbuđenje do posljednjeg trenutka. Ekipe Fakulteta Organizacije i Informatike iz Varaždina trijumfirale su nad ekipama Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek te Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, osiguravajući sebi titule prvaka u oba naslova.

Nedjelja je bila rezervirana za finalne dvoboje u Rocket League-u i Counter Strike-u 2, gdje su se istaknuli Fakultet elektrotehnike i računarstva te Tehničko veleučilište u Zagrebu, pokazujući vrhunske taktičke i igračke sposobnosti. Sveukupni pobjednik turnira bio je Fakultet Organizacije i Informatike, čiji su studenti demonstrirali izvanredno umijeće i timski duh tijekom cijelog natjecanja.

„Velike čestitke našim talentiranim studentima, koji ovog su se ovog vikenda ponovno istaknuli u esport disciplinama i osvojili SET (Student Esports Tournament natjecanje)! Ovo nije samo još jedan niz medalja za naš fakultet, već i potvrda kvalitete i posvećenosti naše esport ekipe. Svi članovi tima su pokazali izuzetnu sposobnost nositi se s najboljima, što je rezultiralo ovim velikim uspjehom. Svake godine, naši studenti donose više od 10 medalja iz esporta, a ove godine taj broj će biti još i veći, što je zaista izvanredno.“, izjavila je dekanica Fakulteta Organizacije i Informatike prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa

image

Foto: Pavle Letić

Tijekom vikenda su studente hranili Fini-Mini Noodles i Mlinar, dok se za zdravu dozu izdržljivosti i fokusa pobrinuo ProGame, a kavoljupci su imali na raspolaganju i Nescafe 3u1. Da bi sve proteklo u najboljem redu za vrijeme igranja se pobrinuo Links sa svojim računalima. Hisense je za dodatnu zabavu za posjetitelje organizirao Tekken i Fifa turnire. Osim njih, projekt su ove sezone podupirali: Span, Philips OneBlade, McDonald‘s, Fury Studios, Corsair, Panteh, Acer i Sidequest.

Student Esports Tournament nastavlja rasti i privlačiti sve veći broj fakulteta i studenata iz cijele Hrvatske, pružajući im priliku da se natječu na profesionalnoj razini u omiljenim igrama. U 5. sezoni smo na natjecanju vidjeli čak 22 fakulteta iz 9 gradova tj. 340 natjecatelja. Natjecanje od 2021. organizira Good Game Global, esports agencija iz Hrvatske.

Nikola Stolnik, CEO Good Game Globala, komentirao je: “Vrlo je uzbudljivo ugostiti naše prvo LAN finale Student Esports turnira zajedno s Infobipom, prvim hrvatskim jednorogom. Gradili smo našu viziju vrhunskog studentskog esport iskustva kroz pet sezona, uvijek gurajući razine produkcije do krajnjih granica jer vjerujemo da studenti zaslužuju sve što im možemo pružiti. Zajedno s našim partnerima, vizija spajanja IT zajednice i studenata zainteresiranih za esport postaje sve bliža stvarnosti.”

Za više informacija o budućim događajima i skorašnjim EU natjecanjima pratite službenu stranicu Student Esports Tournament-a te društvene mreže turnira.

Linkovi društvenih mreža SET-a:

Twitch - https://www.twitch.tv/studentesportstournament

Web stranica - https://studentesportstournament.com/

Instagram - https://www.instagram.com/studentesportstournament/

Facebook - https://www.facebook.com/studentesportstournament

YouTube - https://www.youtube.com/c/StudentEsportsTournament

Linker
21. svibanj 2024 16:40